Volvo V70 1999: startprobleem, uitvallen boord-computer

Bouwjaar: 1999, Motorinhoud (cc): 2500

onze volvo v70 kent startproblemen. de startmotor slaat aan, vervolgens slaat de auto af. opnieuw starten met omgedraaide sleutel helpt daarna meestal wel om weg te kunnen rijden.
de sleutelring is al eens vervangen, dit bood ook meteen soelaas. helaas na een half jaar kwamen de problemen weer terug. onlangs is opnieuw de sleutelring vervangen, nu helpt dit echter niet meer.
tevens is al 2x de boordcomputer uitgevallen (geen gegevens meer te zien op dashbord), mijn garagist heeft toen de accu losgegooid en opnieuw aangesloten. daarna geen probleem meer gehad met de computer.
als de auto aan de computer gaat, wordt volgens mijn garagist geen probleem gesignaleerd. heeft iemand echter toch een suggestie......, vooral van dit startprobleem zou ik graag af willen zijn.

volvo-rijder

Geplaatst door volvo-rijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Bird (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij meerdere mislukte startpogingen worden er bijna altijd foutcodes opgeslagen.De reserve sleutel al geprobeerd?

volvo-rijder (0), 19 jaar geleden

ja, deze auto heeft 2 gebruikers, bij beide sleutels bestaat het probleem. volgens mijn garagist leest de computer geen foutcodes uit mbt het starten.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is raar dat er geen foutcode opgeslagen wordt.
Wat je omschrijft kan een sleuelring zijn.
Welke computer lezen ze uit van de startblokkering (immo) of de motorregeleenheid? Als de sleutelring niet het geval is ben ik bang dat je regeleenheid van je startblokkering aan het kapot gaan is.

Bird (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat je de storingen wel door een dealer uitlezen, deze is volgens mij de enige die deze auto uit kan lezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.