Volvo 440: stationair te hoog toerental

Bouwjaar: 1996

Sinds kort heeft mijn volvo 440 1.8i G3 bij de koude start stationair een toerental van 1700 toeren en als hij warm is gedraaid tussen de 2000 en 2500 toeren. Dit ineens na het vochtige weer van vorige week. Is het de stappenmotor en zo ja kun je deze demonteren en schoonmaken of wat kan het anders zijn?

volvootje

Geplaatst door volvootje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

flow (0), 19 jaar geleden

CONTROLEER EENS HET GASKLEPPOSITIEWEERSTAND.RECHTS OP DE CARBURATEUR PLATTE STEKKER,ANDERS UITLEZEN OP DE LINKER VEERPOOT.

Carlo1512 (0), 19 jaar geleden

als ik dit goed lees dan is dit de stappen motor ik heb dit probleem ook gehad 2 maanden geleden.
koude motor lager toerental en warme motor hoog toerental ook schommelde hij weleens.
doe de mk open en laat de moter lopen geefgas aan de kabarateur kijkendan of de stappen moter meegaat dit is een zwart plastic ding op de cabaratuer met een pinnetje en een veer het pinnetje moet in en uit gaan afhnakelijk als je gas geeft blijft het pinnetje in een stand staan bij gas dan is de stappenmotor defekt defekt.
Deze zijn hellas peperduur en je kunt ze niet openmaken (waarschijnlijk zit er vuil in ) ikzelf heb een oude van een vw golf gemonteerd en hij loopt perfekt )groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.