Volvo 440: speling in het stuur bij een 440

Bouwjaar: 1992

Hallo
Ik heb een 440 automaat, en er zit speling in het stuur. Als je het stuur heen en weer beweegt hoor je een klaklak geluid, er zit geen speling in mijn stuurkogels, niet in fusee kogels.
Het zit niet in de stang. Stuurkolom is goed.

Wat zou dat kunnen zijn ????
Hij is met dit euvel het vorige jaat door een volvo dealer goed gekeurd voor de APK.

Hij heeft weinig gelopen 125000 km en ik zit te twijfelen wat ik moet gaan doen nu. metname nadat ik de distr. riemen bij 120000 en de rem schijven en blokken heb laten vervangen.

Thanx

jf5422

Geplaatst door jf5422 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

flow (0), 19 jaar geleden

Aan de achterkant van het stuurhuis zit een blind dop die moet je eraf halen achter die dop zit een moer ik dacht sleutel zeventien die moet je iets proberen aan te draaien,ietsjes niet te veel ander gaat de stuur erg moeilijk rond.dat kun je het beste afstellen als je de stuurhuis uitbouwd.anders zit je in de knoei met het subframe.succes.

snipe (0), 18 jaar geleden

dit klinkt als mijn probleem....
http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

flow (0), 18 jaar geleden

wat ook nog kan,als je de hoezen eraf haald zit er aan het eind van de stuurstang nog een kogel die zit aan de tand heugelvast misschien dat die speling heeft er zitten twee afgevlakte vlakken op voor een sleutel erop te zetten.(bacho)daar kun je mee los draaien.als je ze weer monteerd kun je het schroefdraad in smeren met locktite. v.g alan.

jf5422 (0), 18 jaar geleden

probleem zit in het stuurkolom.
Deze is vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.