Volvo V50: Stationair trillen en ook onder het rijden schudden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Stationair lijkt het alsof hij op 3 cilinders loopt, maar dat is niet zo want trekkracht ed is goed.. De auto schudt al een langere tijd, en dat wordt steeds erger.

Nu ook tijdens het rijden is dit heel erg goed te merken en we denken nu zelf aan het 2-massa vliegwiel. Iemand ervaring met deze motoren en de klacht?

Rob

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Robbie Jensema (0) PRO, 12 jaar geleden

Niemand een idee? Auto komt na deze week en zullen we er verder mee gaan. Hoop op wat feedback.

Bvd,
Rob

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

1.9 motor zal wel niet kloppen.
Het is een 1.6 of 2.0 diesel.
Is de auto al uitgelezen?
Zo niet begin daar eens mee.

Robbie Jensema (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is een 2.0D en geen foutcodes. Provleem was al langer door ons opgemerkt en hebben toen ook al retour vd verstuivers gecontroleerd omdat we dachten sar 1 vd injectoren misschien niet helemaal meedeed, Klant viel het toen nog niet zo op, maar nu het ook tijdens rijden erger wordt komt hij er wel mee.

V50D (0), 12 jaar geleden

Heb je het probleem ook als de airco uit staat ?

Bij mij trilt de ganse auto als de AC op staat en de auto stationair draait. Nooit opgelost geraakt bij de dealer.
Schijnt mogelijk iets te zijn met trillingen van de AC-leidingen die doorgegeven worden aan het chassis, dus kijken of en waar die contact maken.

dinaharrie (0), 12 jaar geleden

Vorig jaar dergelijk probleem gehad. Bleek na lang zoeken het duo massa vliegwiel. Dure reparatie maar probleem opgelost.

Robbie Jensema (0) PRO, 12 jaar geleden

Dure reparatie inderdaad. Alleen de onderdelen al, maar probleem zat hier dus ook in het 2 massavliegwiel. We zagen er niet direct iets aan, maar wel dat de plaat niet geheel centraal zat.

Nieuw spul er op en inderdaad probleem (gelukkig) daarmee opgelost. Klant had de auto al 2 jaar en sms'te een bedankje want die auto had nog mooit zo mooi gelopen. Leuk om het jaar daarmee af te sluiten.

En iedereen die ons het afgelopen jaar heeft geholpen met tips en adviezen: heel erg bedankt en een heel mooi 2012 gewenst.

Geert en Robbie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.