Volvo S40: Stekkertje EGR-klep losmaken

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0d

Hallo allemaal,

Op advies van een Volvo-specialist heb ik de stekker van de EGR-klep losgemaakt zodat de EGR-klep buiten werking wordt gesteld. Als ik geluk zou hebben, zou de motor geen foutmelding moeten geven, en dat geeft hij vooralsnog ook niet. ehhh, hopelijk heb ik de goede stekker losgemaakt, een plat grijs stekker bovenop een zwart cilinderachtig ding rechts boven de motor.

Vraag, heeft iemand hier ervaring mee, is de EGR-klep nu voor 100% buiten werking gesteld en wort het inlaattraject nu niet meer vervuild?

Ik heb net even flink zitten blazen op de snelweg, het lijkt erop alsof de auto minder vermogen heeft, kan dit hiermee te maken hebben?

Thanks

Groetjes-

mamoli

Geplaatst door mamoli (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja dat kan zeker want als je egr-klep d.m.v. roet open blijft dan heb je minder vermogen.
Advies egr-klep vervangen en bij de dealer vragen of er eventueel software bij geladen moet worden dat ligt aan je chassisnummer.
Egr-klep zelf is meerdere malen gemodificeerd vandaar.

mamoli (0), 12 jaar geleden

Hoi Herman,

Bedankt voor je reactie. Liefst vervang ik de egr niet als het niet noodzakelijk is :-))

a) Nu dat de stekker los zit, is de egr dan nu compleet buiten werking gesteld?
b) Nu met losse stekker heb ik lichte vermogensverlies, hier kan ik mee leven. Is het voor mij verstandig om met de stekker los te rijden kijkend naar eventuele motorschade dat hierdoor kan ontstaan?

Thanks!

mamoli (0), 12 jaar geleden

Ik ga even kijken of ik de egr compleet buiten werking kan zetten. Waarom zou ik 500 euro aan de dealer moeten betalen terwijl de egr het inlaattraject van de motor compleet dicht doet slibben en de roetfilter eerder doet slijten?

Kwestie van stekkertje los en het buisje weghalen en beide openingen met een 5mm plaatje dichtzetten.

Of zijn jullie het hier niet mee eens?

Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.