Volvo 760: Stilvallen motor tijdens rijden LPG V6 2.8

Bouwjaar: 1988

Tijdens het rijden gaan de letjes van de LPG installatie (NECAM: start op benzine) uit en even later valt de motor stil. In sommige situaties kan ik de motor direct weer starten en in andere situaties niet, dan haal ik de stekker uit de Bosch ontstekings module (0227100124, linker binnenscherm) en dan start de auto weer om na een kilometer of vijf er weer mee op te houden. (Ik heb de module van een andere Volvo geprobeerd die wel werkt, maar ook dan doet de klacht zich voor). Dit probleem doet zich ook voor wanneer de motor op benzine loopt.

Gerlof3604

Geplaatst door Gerlof3604 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 760? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Do2330 (0), 19 jaar geleden

Ik heb vroeger een Range Rover gehad met vergelijkbare problemen. na zeer lang zoeken bleek het te gaan om een massa probleem. De ecu maakte af en toe geen massa en dacht dan tijdens het rijden dat er opnieuw gestart werd met als gevolg te veel brandstof en dat was dan reden om af te slaan.

Gerlof3604 (0), 19 jaar geleden

Daan bedankt voor je reaktie, het was inderdaad een massa probleem. Het stekkertje van het massacontact van de bobine was geoxydeerd, bij sommige schokken/ bewegingen was er geen contact meer en sloeg de motor af, schoongemaakt en inmiddels kan ik weer probleemloos rijden. Nogmaals bedankt. Gerlof

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 760 of stel zelf een nieuwe vraag.