Volvo 245: storing lambdasonde

Bouwjaar: 1990

Sinds afgelopen weekend brandt het lambdasondelampje. Hoe kun je meten of de lambdasonde nog werkt of niet, en kun dit eventueel met een multimeter doen. Ook zou ik graag willen weten of er ook universele lammdasondes te koop zijn, en wat de kostprijs ongeveer bedraagt.

Alvast bedankt voor uw reacties.

pieter9078

Geplaatst door pieter9078 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 245? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gt40 (0) PRO, 19 jaar geleden

De lamda sonde kan je inderdaad met een multimeter doormeten. Je zet de zwarte draad op de carrosserie en de rode op de zwarte draad van de mabda sonde. Bij warme motor moet de spanninge nu continu varieren tussen de 0,1 en 0,9 volt.blijft de spanning laag, kan je nog even een beetje remreiniger of kruipolie in het inlaatkanaal spuiten met draaiende motor en daar moet hij dan op reageren. doet hij dit niet is hij hoogst waarsheinlijk kapot. ja er zijn universele lambda sondes, zijn net zo goed als originele en kosten veel minder. Gewoon te koop bij een automaterialen zaak

houben (0), 19 jaar geleden

In het verleden ook eens problemen gehad met de lamdasonde, tot slot vervangen, wat achteraf niet nodig bleek te zijn. Precies weet ik het verhaal niet meer maar de de sonde reageert op de "lucht" in de uitlaat en vergelijkt dit met de buitenlucht. (resulteerd in spanningsverschil meen ik). De lamdasonde heeft hele kleine openingetjes die met de buitenlucht in contact staan (naast de aansluiting van de meetkabel). Zijn deze verstopt, dan is de meting niet mogelijk en kreeg ik in mijn geval een af en toe stotterende motor.
Dus ik zou zeggen, controleer of deze spleetjes open zijn alvorens de sonde te vervangen
gr.v.jo houben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 245 of stel zelf een nieuwe vraag.