Volvo 480: storing pop-up koplampen

Bouwjaar: 1995

Tijdje geleden geconfronteerd met het feit dat met de lichtschakelaar op nul en sleutel uit contact linker klapkoplamp spontaan begon te klappen.
Dealer heeft aansluitingen nagezien en gereinigd. Storing leek verholpen.
Echter na enkele dagen klapten beide (!) koplampen met zeer veel moeite uit. Weer terug naar dealer en volgens hem is mechaniek in orde en dus moet storing in koplampmotortje zelf gezocht worden (is gesloten geheel en hierin kan niet gekeken worden).
Vind het echter vreemd dat nadat de dealer het linkerkoplampmechanisme had bekeken, de rechter koplamp (die eerst wel goed was) ook met zeer veel moeite uitklapt. M.a.w. dan is tegelijkertijd ook het rechterkoplampmotortje kapotgegaan. Lijkt mij sterk.
Is het misschien toch een probleem met de aansturing naar het motortje? (cem?)
Was van plan tweedehandsmotortjes te kopen en te laten plaatsen, maar wil zekerheid dat het de motortjes zijn.

Heb in het verleden meer problemen met klapkoplampen gehad; was toen sluiting (ook spontaan beide koplampen afwisselend op en neer).

Kent iemand het probleem en heeft iemand een oplossing?


autoliefhebber

Geplaatst door autoliefhebber (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 480? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien slechte massa.

autoliefhebber (0), 18 jaar geleden

Beste Wauter,
De garage heeft alle aansluitingen nagezien en het systeem doorgemeten, dus ik neem aan ook de massa, en kwam tot de conclusie dat beide motortjes (!) vervangen moeten worden.
Echter, rechterkoplamp was eerst goed en sinds garagebezoek ook problemen. Daarom niet zeker van conclusie garage.

Williewammes (0), 18 jaar geleden

Een probleem met de motoren lijkt me niet echt het geval. Volgens mij krijgt de motor pas stroom bij het bedienen van de verlichting, dus kan hij niet uit zichzelf gaan werken.

Een veelvoorkomend probleem bij de 480 is de CEM. Dit is de computer die een groot deel van de electronische functies van de auto regelt, dus ook de koplampen. Vervanging hiervan is ook een dure grap, dus ook niet echt aan te bevelen. Er zijn gevalle bekend van problem met de pop-ups.
Wellicht kun je eerst nog het relais testen die de koplampen bediend.
Op staat een vergelijkbare situatie, waabij men het relais heeft aangepast waarna de problemen voorbij waren. hier staan ook afbeeldingen bij om e.e.a. duidelijk te maken.
Ik hoop dat het probleem makkelijk oplosbaar is.

PS: Mocht je een 2e hands CEM willen kopen kijk dan eens op: Hier kosten ze ¤80,-. Heb verder geen ervaring met de betrouwbaarheid.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 480 of stel zelf een nieuwe vraag.