Volvo 440: Stotteren na reparatie uitlaat

Bouwjaar: 1991

Ook mijn volvo 440 '91 benzine stottert (meest voorkomende kwaal hier?) heb al veel oplossingen gehoord (inlaatspruitstuk, bougies, bobine, kleppenafstelling, CO, valse lucht, carburateurvoetstuk etc etc...

Het rare aan mijn volvo is dat ie het heeft nadat k de utlaat gerepareerd heb. Alle aansluitingen zijn weer luchtdicht. Hij klinkt wel weer beter, maar rijdt voor geen meter. Stottert bij lage en met name bij constante snelheden. Daarnaast wordt de motor voor mijn gevoel te heet.

Voordat ik alle tips ga proberen welke ik bij anderen gelezen heb, hebben jullie een onderbuikgevoel waar ik het best kan beginnen?

Bougies zijn 5000 km geleden vervangen. Heb bij de 480 forums iets gelezen over een ECU-sensor-iets. heeft de 440 dat ook?

alvast bedankt voor de tips!
gr reinier

hoogendorp

Geplaatst door hoogendorp (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

qengelberts (0) PRO, 18 jaar geleden

Eerst zou ik willen weten welk type u heeft?
Als het probleem echt is begonnen bij het dichten van de uitlaat lijkt het er op of de katalysator die er onder ligt misschien verstopt is waardoor die zijn uitlaatgassen niet goed kwijt kan.
Die zou ik als eerste eens even bekijken.
Voor de rest is het een veel voorkomend probleem inderdaad dat de caburateur niet goed aansluit op het inlaatspruitstuk. Wat je daaraan kan doen staat genoeg hier op het forum geschreven alleen lijkt het me erg raar gezien jou klacht nu ineens. Wat ook een veel voorkomend iets is gezien u aangeeft dat u de bougies net vervangen heeft is dat er een haarschuurtje aan de binnenkant van de verdelerkap zit (in het midden) mocht dit zo zijn krijg je deze klachten ook.
Ik zal eerst die eens proberen te bekijken gezien er voor de rest weinig veranderd is aan de auto volgens u schrijven.
Groet,
Quentin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.