Volvo 940: Stroomuitval ed

Bouwjaar: 1993

Tijdens het rijden, gaat soms de radio ineens uit, wel licht, geen muziek meer. Vlak daarna zie ik de benzinemeter langzaam terug zakken. De snelheidsmeter geeft pieken en uitval.Meestal slaat na een paar meter de motor af.
Als ik de auto hierna een paar minuten laat stil staan doet hij het meestal weer en kan ik weer kilometers probleemloos rijden.
Soms is de accu totaal uitgeput
Inmiddels is de dynamo, de accu, de spanningsregelaar vervangen.
Wie heeft er een idee???

quistnix38

Geplaatst door quistnix38 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Massa verbindingen, en dan met name die dikke van accu naar motor naar carrosserie. Gewoon even loshalen, iets schuurpapier en kijken wat ie dan doet.

quistnix38 (0), 18 jaar geleden

Alles losgemaakt en geschuurd, de hele bedrading nagekeken op gesmolten draden ed. radio eruit gehaald. Een tijd gereden. Na ongeveer 2 weken weer hetzelfde euvel. Nu blijft de motor draaien maar loopt de benzinemeter wel terug. Als de spanning terug komt draait de motor enige tijd meer toeren. daarna alles weer normaal.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Rene,

Slipt de V-snaar niet? als deze versleten is ligt hij te diep in de poelie ook als staat hij dan strak genoeg ,dan blijf hij slippen.

Hans

quistnix38 (0), 18 jaar geleden

De V-snaar is nagenoeg nieuw en staat goed op spanning, de accu laad goed bij tot het moment dat die storing er is dan is hij ook in een keer leeg.

volvo850R (0) PRO, 18 jaar geleden

De printplaat achter de kilometerteller wil wel eens defect raken dit hebben wijzelf wel eens meegemaakt.

Deze is gewoon los te bestellen bij de dealer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.