Volvo V70: Stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 24D

Hallo collegas,

Probleem met de stuurbekrachtiging, de wagen had al van als ik hem kocht een geluid (knars) tijdens het sturen. Ik heb vervolgens de olie ververst door originele (hierna stuurde hij veel vaster) en toen was het geluid volledig weg, echter na een maand of 3 is het geluid stilletjes aan terug gekomen 'en kreeg hij soms weer een zweverig gevoel).Ik had wel geen blokkerig gevoel in het stuur. Ik dacht ik laat de Gery (powerflush) komen en het stuurhuis flushen en dit is ook gebeurt afgelopen maandag maar sindsdien heb ik wel een probleempje en nu komt de vraag nl wat kan dit zijn????

De wagen stuurt iets zwaarder (zoals na de eerste oliewissel) sinds maandag maar als ik bij snel insturen zoals bvb bij het parkeren blokt het stuur alsof de servo werkt met vertraging, hij valt als het waren even uit. Ik heb hem al eens opnieuw ontlucht maar er is geen verbetering gekomen,ik hoor tijdens het langzaam sturen van links naar rechts wel de servo pomp tikken. Ik heb geen schuimvorming in het reservoir.

Help,Help.....

GR
Peter

Peter Sch

Geplaatst door Peter Sch (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michel4 (0), 11 jaar geleden

Ik heb met mijn V70 2.4D (2005) soortgelijke problemen gehad, met als "toegift" het stoten van het stuur, hetgeen een zweverig en ongecontroleerd stuurgevoel gaf. Na veel uurtjes arbeid, twee sloopstuurhuizen (die niet pasten, minieme verschillen) is uiteindelijk het hele stuurhuis vernieuwd. Boosdoener bleek de unit met de regelventielen bovenop het stuurhuis te zijn. Probleem geheel verholpen. Tip: niet gaan aanmodderen met slooponderdelen, aangezien er blijkbaar regelmatig kleine wijzigingen zijn geweest.

Peter Sch (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik heb het systeem laten flushen door Gerry en het is volledig opgelost.

GR
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.