Volvo XC90 2004: Stuurhuis kreunt bij naar links draaien

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Hallo
Ik heb de laatste maanden een kreunend geluid , als ik het stuur zachtjes naar links draait . Er zijn momenten dat ik niks hoor , maar komt steeds terug. Heeft iemand op dit probleem een antwoord? Of heeft iemand dit probleem ook al gehad ? Wat is hier een oplossing Dank u

Fons xc90

Geplaatst door Fons xc90 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rob9958 (0), 14 jaar geleden

Kun je iets specifieker zijn waar het geluid precies vandaan komt; binnen of buiten de auto, onder de motorkap,.....

Kan velerlei oorzaken hebben:
- te laag oliepeil stuurbekrachtiging
- reservoir lek zodat er lucht meegezogen wordt
- rubber op de vloer waar het stuurhuis door het schutbord gaat is verdroogd
- rubbers stuurmechanisme versleten
- etc, etc.

Fons xc90 (0), 14 jaar geleden

[quote=rob9958]Kun je iets specifieker zijn waar het geluid precies vandaan komt; binnen of buiten de auto, onder de motorkap,.....

Kan velerlei oorzaken hebben:
- te laag oliepeil stuurbekrachtiging
- reservoir lek zodat er lucht meegezogen wordt
- rubber op de vloer waar het stuurhuis door het schutbord gaat is verdroogd
- rubbers stuurmechanisme versleten
- etc, etc.[/quote]
Hey
Het is zo dat ik een kleine beweging maak naar links , (niet altijd ) geeft mijn stuurhuis een klein gezoem , net of er is te weing olie op het stuurhuis , maar dat is allemaal ok . Heb trouwens toen de wagen een 2 jaar oud was een nieuw stuurhuis van volvo gekregen , omdat de eerste stuurhuizen een storing had, Ik heb alles al gecontroleerd , heb geen lekken , rubber aan de vloer is ok . Weet niet of er een filtertje zit die de olie filtert van het stuurhuis? Heb al gelezen hier bij problemcar , dat er een toevoeging bestaat , om bij de olie te gieten !!! Is dit een oplossing ? Indien u mij kan helpen , graag een mailtje AUB

Groeten Fons V B

rob9958 (0), 14 jaar geleden

Die toevoeging ken ik niet!

Mijn suggestie: kijk eens naar het sb-reservoir:
laat de motor lopen en draai de deksel van het reservoir. Laat iemand aan het stuur draaien en kijk of er veel luchtbellen in het reservoir komen. Dit betekent dat er ergens lucht wordt meegezogen en dat zorgt voor dat geluid.... Een nieuw (gemodificeerd: is dus bekend bij Volvo) reservoir lost dit op!

Bij mij was dit dé oplossing.

Succes.

sjakiezwart (0), 14 jaar geleden

Ik heb een XC90 D5 uit 2004, aangeschaft in 2008 van eerste eigenaar, via VOLVO-dealer. Nu pas 68000 km gelopen.
Het afgelopen jaar aantal maal melding bij dealer gedaan van geluid bij naar links draaien: bij controle garage kon men niets vinden. Garantie liep tot juni 2009. Laatste grote beurt was mei 2009.
Nu sedert gisteren geluid veranderd, opnieuw naar dealer: lekkage in reservoir of leiding stuurbekrachtiging? Men heeft dat zo optisch op de brug bekeken. Reservoir was bijna leeg en zat wat schuim in.
Kosten voor een nieuw slangetje 32 euro, voor 5 uur werkplaats 520 euro. 550 euro voor het vervangen van een slangetje (omdat hele stuurhuis los moet of zoiets)!
Wordt ik geflest? Had men eerder probleem moeten zien toen ik melding maakte? Had er na 2 jaar bij mij al iets vervangen moeten zijn? Wie kan me advies geven?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.