Volvo S60: te licht afgeveerd??

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4i 140 pk

medeweggebruikers, als ik met gezin (ik 90 kg, vrouw 60 kg en 2 kinderen samen 100 kg) boodschappen doe (40 kg) (totaal nog geen 300 kg) blijf ik bij elke drempel met mijn trekhaak steken en schuurt het onderste deel van de trekhaak over de drempel. heeft iemand ook dit probleem of zijn mijn achterste veren/schokbrekers te licht?? als ik de schokbrekers indruk komt hij vrijwel direct terug (lijkt mij dat ze goed "breken". bij garage vertelden zij mij dat deze volvo's licht afgeveerd zijn en dat je dan stuggere veren moet nemen. tijdens de vakantie heb ik ook een caravan er achter hangen.
wat is nu wijsheid? stuggere veren of hulpveren? van het laatste zeggen ze dat het het rijgedrag wegneemt.. graag advies. en of ze inderdaad licht afgeveerd moeten zijn? volgens mij zijn de veren op.. thanx.

Ron10345

Geplaatst door Ron10345 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 14 jaar geleden

je kan er andere schokdempers in combinatie met veren onder monteren van volvo zelf dit zijn de nivomat schokdempers die zichzelf eigenlijk aanpassen aan belading en je veren zijn ook anders van sterkte.
alleen 1 groot nadeel en dat zijn de kosten.

Ron10345 (0), 14 jaar geleden

heel fijn voor reactie... wat ook speelt is dat auto nog 6 maanden garantie heeft. wat ik wilde weten of de veren versleten zijn? een auto moet toch normaal een gezin kunnen hebben? of is deze auto echt te licht geveerd?

Herman BMW (0) PRO, 14 jaar geleden

aan je veren zelf kun je niet zien of ze versleten zijn hooguit kunnen je schokdempers een mindere werking hebben door inwendige lekkage dus niet naar buiten toe.
toch moeten deze auto's makkelijk een gezin kunnen hebben.
laat de auto voor de zekerheid toch opnieuw controleren en zet er eventueel een identieke auto naast met trekhaak om zo te bekijken of dat er hetzelfde uitkomt.

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

als je van plan bent om er een caravan achter te hangen (en er duizenden kilometers mee te rijden) en je bent nu al ontevreden over het te licht zijn van de achterveren, zou ik niet aarzelen en kijken welke mogelijkheden er zijn om de veren achter stugger te krijgen. Dit zal niet onder garantie kunnen, want, zoals al aangegeven, is het een "produkteigenschap" van de S60. Maar voor je eigen plezier zou ik het er voor over hebben (zeker als je er nog jaren in wilt rijden). Probeer eens een S60 of een volvo forum te zoeken waar je de vraag ook stelt, je zult wsl niet de enige zijn die er problemen mee heeft.

Volvojohan (0), 14 jaar geleden

Ik rij een S60 2003 D5 en heb geen enkel probleem met het doorveren van de achterveren, met de caravan 75kg kogeldruk heeft de auto geen probleem met doorveren en verkeersdrempels.
Met 4 volwassen personen + bagage merk ik ook geen doorveren achter, naar mijn mening is deze volvo niet te licht afgeveerd.
Ronald, ik zou de veren laten testen op slijtage want met goede veren mag je vlgs mij de drempels niet raken.

Gr, Johan.

Ron10345 (0), 14 jaar geleden

hallo, werd net gebeld door garage.. deze vertelde mij veren en schokbrekers goed zijn en dat trekhaak 5 cm te laag zit. hij gaat nu proberen trekhaak te verhogen. er zit een afstandsplaatje bij. misschien dat die 5 cm er iets toe doen. anders blijft het een misterie.

Ron10345 (0), 14 jaar geleden

zowaar.. de 5 cm was echt de oorzaak.. ik kan nu auto afladen en toch over een drempel rijden... thanx.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.