Volvo C70: track en abs indicatoren probleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: T5

Tijdens het rijden gaan zonder aanleiding de indicatie-lampjes voor track en ABS aan en na verloop van tijd uit. Omdat het zo onregematig is lijkt me een breuk in de printplaat of een probleem met de sensoren voor de handliggend. Ik kan op dit moment even niet het systeem uitlezen. Iemand een suggestie hoe ik erachter kan komen waar het probleem zit?

rutten10602

Geplaatst door rutten10602 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo C70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

plankgas (0), 12 jaar geleden

hoi ik zit sinds kort met hetzelfde probleem ,ik heb een v 70 model 2000 en een paar weken geleden ging de abs lamp aan en de boordcomputer zei direct stoppen abs remsysteemstoring de km-teller viel in o- stand terwijl ik nog ca.50 km/h reed heb de auto stop gezet en weer op nieuw gestart de lampje abs en stc waren uit en km teller deed het ook weer . een paar dagen later weer het zelfde probleem en zo maar steeds verder week in week uit . heb auto 2 weken geleden laten uitlezen bij bosch dienst en het zou waarschijnlijk aan abs sensor links voor of bekabeling liggen . om er zeker van te zijn heb ik sensor links met rechts verwissselt , ik dacht als het nu weer voorkomt moet hij bij uilezen recht aan geven. heb hem vandaag laten uitlezen bij volvo dealer en geeft storing aan tussen sem en abs d.w.z storing tussen central electronic module en abs module dit kon volgens monteur bekabeling of stekker zijn of in ergste geval de SEM DEFECT (duur grapje) dit wil ik eerst nog zelf even uit gaan zoeken door bekabeling na te kijken. wat ik je uit eindelijk wil zeggen dat je hem het beste even kan laten uitlezen zodat je weet waar je moet gaan zoeken voordat je iets onnodig vervangt.. mvg plankgas

Highway (115) PRO, 12 jaar geleden

@plankgas
Je haalt hier 2 modellen door elkaar. Het systeem van C70 (oud model) of V70 (nieuw model) is nogal anders.

@Ewald
ik denk inderdaad je printplaat

plankgas (0), 12 jaar geleden

ok dit wist ik niet ,dacht dat de systemen het zelfde waren .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo C70 of stel zelf een nieuwe vraag.