Volvo V40: Trekhaak

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Is een trekhaak voor een s40 het zelfde als voor een v40? Het gaat om een trekhaak die onder een s40 van 2002 heeft gezeten.
Is het makkelijk/mogelijk om zelf een trekhaak te monteren onder een phase2 v40. Moet de trekhaak ook nog geactiveerd in de boordcomputer?

Gerjan S

Geplaatst door Gerjan S (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Trekhaak is het zelfde het enige verschil dat er in kan zitten is de trekhaak hoogte. Als de ene auto nivomats heeft dan zit er verschil in de trekhaak hoogte.

Stephan11134 (0), 18 jaar geleden

Hmm interessant.
Maar wat is dan het verschil in hoogte? Komt de kogel van een auto zonder nivomat soms verder omhoog in verhouding tot de auto omdat die auto zonder nivomat verder doorzakt?
Ik ben van plan een brink afneembare trekhaak te monteren, maar volgens mij hadden die maar 1 type en word er geen onderscheid gemaakt tussen wel of geen nivomat.

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Gezien je vragen denk ik dat het verstandiger is gewoon via een garage een trekhaak te laten monteren.

Gerjan S (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb er een gekocht via marktplaats en het monteren zal wel lukken, ik ben wel geen automonteur maar wel een ervaren techneut. Ik zal wel laten weten of het al dan niet gelukt is.

Gerjan S (0), 16 jaar geleden

Is uiteindelijk gelukt, is niet heel erg moeilijk. Heb er een 13 polige stekker aangemaakt met een constante stroom en aansluiting voor een mistlicht (schakelt mistlicht auto uit bij aankoppelen aanhanger.

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Gerjan S]Is uiteindelijk gelukt, is niet heel erg moeilijk.[/quote]
@Gerjan, in (bijna) 2 jaar tijd ????

Gerjan S (0), 16 jaar geleden

Nee dat niet, had alleen verzuimt om het hier te melden ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.