Volvo S60: Trillen in bodem

Bouwjaar: 2004

Ik heb mijn S60 140 PK automaat ruim een maand in bezit. Gekocht bij een dealer. Bij proefrit voor de aankoop vond ik de auto trillen. Bij aflevering bleek balanceren niet geholpen te hebben. Nogmaals balanceren en naar een bandenspecialist hielp niet. Wielen vervangen van andere S60 en balanceren, nog steeds trillen in de bodem. ANWB vond trilling wel, maar vond het acceptabel en waarschijnlijk door hoogteslag achterbanden. Advies vervangen door Michelins. Ik vind het raar dat trilling hoe matig dan ook acceptabel wordt genoemd bij een auto van 37000,--. Maar ook met de Michelins voel ik de auto in achterwerk en buik trillen/bibberen. Het is niet snelheidsafhankelijk. Het lijkt bij accelereren minder tot weg te zijn. Ook bij (lichte) hellingen lijkt het minder te zijn. Wie (her)kent dit probleem en weet wat er aan te doen?

hroeper

Geplaatst door hroeper (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan ook in de aandrijflijn zitten.
Gewoon blijven klagen bij je garage tot het opgelost is, neem aan dat je garantie hebt!

hroeper (0), 18 jaar geleden

ja, ik heb garantie. Nog zelfs fabrieksgarantie. Men vindt alleen dat het een 'acceptabele'trilling is die verder niemand voelt. Maar wie bepaald nu of een trilling acceptabel is?

M.vr.gr.
Hans

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Die bepaal jij, jij hebt die auto toch betaald?

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

LAAT DE SCHOKDEMPERS IS TESTEN
GR LUIS

nouky (0), 18 jaar geleden

Wielen en aandrijflijn samen ballanceren dus aan de auto.

hroeper (0), 18 jaar geleden

Alle bovenstaande tips opgevolgd, maar niets helpt.
Ik heb het probleem inmiddels opgelost.... IK HEB DE VOLVO INGERUILD voor een BMW! Ik weet inmiddels dat trillen bij veel BANDEN i.c.m. bepaald wegdek voorkomt. Maar NIEMAND KLAAGT en dus zal dit probleem voor de gevoeligen onder ons nog wel even voortduren. Ook de BMW 525i trilt op bepaalde delen van de weg. Is wel aanzienlijk minder irritant dan bij Volvo. Zitten dus wel 4 nieuwe Michelins onder en zijn door bandenbedrijf geoptimaliseerd en gebalanceerd.... Men zegt dat dit, na herbalanceren na ca. 500-1000 km, er uit is.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.