Volvo V50 2005: Trillen massavliegwiel Volvo V50 diesel 2.0

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel

Hoi, ik heb een volvo V50 van 2005 2.0 diesel km stand 240.000 waarvan de motor een beetje trilt en het lijkt er op dat dat toeneemt. Dit zou komen door het massavliegwiel i.c.m. drukgroep.
Is dit een bekend verschijnsel en zo ja hoe komt het dat de boel trilt, want een vliegwiel is en blijft een ronde stalen schijf die, als hij goed is gemonteerd en dat is hij, prima in balans is en geen trilling behoeft te veroorzaken. Is er een eenvoudiger manier om het trillen te verhelpen of is vervangen het enigste met over 200.000 km weer hetzelfde?

Quick

quick

Geplaatst door quick (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maurice-nl (0), 11 jaar geleden

[quote=quick]want een vliegwiel is en blijft een ronde stalen schijf die, als hij goed is gemonteerd en dat is hij, prima in balans is en geen trilling behoeft te veroorzaken.
Quick[/quote]
Dat is niet helemaal waar. In de V50 zit een zogenaamd tweemassavliegwiel. Dat houdt in dat het vliegwiel uit twee delen bestaat. Tussen de twee delen zijn veren geplaatst die trillingen verminderen. Wanneer de werking van die veren afneemt, kan de boel gaan trillen. Ik heb wel eens gehoord dat er bedrijven zijn die deze vliegwielen reviseren, maar over het algemeen worden ze volgens mij gewoon vervangen.

quick (0), 11 jaar geleden

Maurice, bedankt voor je reactie. Dus het probleem zit hen in het vliegwiel waarin 'stabilisatieveren' zitten die kennelijk kunnen slijten. Niet zo'n mooi systeem kennelijk. Zou niet moeten kunnen. Lijkt erop dat de bak er onder vandaan moet en voor een heleboel €€ het vliegwiel en dan meteen ook drukgroep etc vervangen moet worden.

Quick

quick (0), 9 jaar geleden

De boel is vervangen, geen getril meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.