Volvo V70: trillen met remmen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 140 gechipt naar 170

Ik heb een V 70, en had trilling met remmen, niet gelijk maar als je met hoge snelheid het pedaal in trapt doet hij het eerst zonder trilling, maar als de schijven warm(heet) worden begint de getril. Om daar van af te willen zijn heb ik december 2007 rondom 4 nieuwe schijven gemonteerd, gelijk op vakantie gegaan en dik te vreden met het resultaat en had tot dusver geen problemen weer. Nu ben vorige week naar duitsland geweest en nu heb ik het weer, Ik woon op Vlieland, en rij heel erg weinig ( 5000 km per jaar ) .Zeker in het seizoen , ik denk zelf dat het door het vele stil staan komt, de auto staat altijd buiten, en we hebben een natte zomer gehad, door het opspattende water komt er water tussen de schijf en het remblok, deze roest dan op die plaats in, en deze ingeroeste plaats geeft misschien de trilling, Het is weer net als toen.
Wie heeft er een tip.

mugabe

Geplaatst door mugabe (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

als je gelijk hebt, kun je ook een keer de blokken ligt op schuren
dan zou het ook weg moeten zijn

maar het zal wel de eerste v70 zijn waar dit het probleem is
maar is het een automaat, want die kunnen eerder last van hebben (of alleen eerder last van kookende remvloeistof, nu twijfel ik daar even over)

mugabe (0), 15 jaar geleden

Nee het is geen automaat, gewoon 5 handgeschakeld, en kokende remvloeistof kan niet, daarvoor is de remactie niet langgenoeg om de vloeisof zover te verwarmen, maar wat het wel is weet in niet, ik heb ook de remmen nog niet uitelkaar gehad.

ErwinM (0), 15 jaar geleden

haal de schijven er eens af en schuur ze eens op, nieuwe blokken erop en dan weer kijken

rensk001 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is dit het model V70/850 of het nieuwere type vanaf 2000?
Als het het nieuwere type is kijk eens naar de rubbers van de triangels.
deze gaan veel kapot en zo ja vervangen door politie/taxi uitvoering.

mugabe (0), 15 jaar geleden

Hallo Rensk001, het is het model vanaf 2000, dat van die rubbers zou misschien kunnen, zijn nog nooit vervangen, ik denk dat de schijven er net 4000 km op hebben zitten, maar wel altijd buiten staan, en vaak ook meerdere weken niet van zijn plek af, zeker in de zomer, ivm mijn seizoens bedrijf drukte, en de Vlieland situatie.

rensk001 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja dat klopt, lang stilstaan is funest voor remschijven. Ik merk het ook bij ons op het werk, als een inruiler een tijd lang stil heeft gestaan heb je hetzelfde probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.