Volvo V70: Trillende V70

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Ik rijd een V70 D5 uit 2003 met 270.000 op de teller. Wanneer ik bij stationair draaien het rempedaal indruk, begint de auto licht te trillen. Bij loslaten van de rem is de trilling weg en loopt de motor weer zoals een diesel behoort lopen. Het verschijnsel is van de laatste tijd, voorheen nooit last gehad. Wat zou de oorzaak van het trillen kunnen zijn? Wellicht beginnende problemen met het dualmass vliegwiel?

107 black

Geplaatst door 107 black (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

lennard6489 (0), 12 jaar geleden

als je stilstaat en dan bij stationair lopende motor de rem intrapt dan zou het je vacuumpomp of rembekrachtiger kunnen zijn.
controleer deze maar eens.

107 black (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de tip Lennard. Ik ga het uitproberen.
Groeten,
erik

107 black (0), 12 jaar geleden

De vacuumpomp werkt naar behoren, althans bij het lostrekken van een van de vacuumleidingen is er een constante zuigkracht voelbaar. De rembekrachtiger is een ander verhaal. Hoe kun je die op een goede werking controleren? Weet iemand hier een antwoord op?
Erik

master (0), 12 jaar geleden

Motor uit. Rempedaal intrappen en dan starten. Als het rempedaal zakt lijkt de bekrachtiger goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.