Volvo 850: tunen 850 t5

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3

hallo zoals eerder geschreven heb ik nog steeds een probleem met mijn stationere code 2-3-2.
na een tweede hans lambda sonde is het 4 weken goed gegaan helaas is de storing weer aanwezig nu na het reseten komt het na 4 dagen weer.

ik ben van plan om er nu een nieuwe op te zetten en dan maar weer afwachten.

mijn echte vraag is eigenlijk. hoe en waar kan ik het vermogen verhogen van de volvo. zonder dat er schade ontstaat en tegen een normaal bedrag en niet onbelangrijk door iemand die er ook echt verstand van heeft.
Johan

850t5

Geplaatst door 850t5 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

850t5 (0), 11 jaar geleden

heb de auto laten tunen.

prachtig hoe de auto rijd. volgens de gegevens zit ik nu op ong. 300 pk en 400 nm heerlijk.

echt een aanrader.
gr Johan

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat is inderdaad enorm, 300PK. INdien dit werkelijk zo is, is dit erg indrukwekkend.
Wat is hier allemaal aan gebeurd.? Ik neem niet aan dat dit enkel een software aanpassing is.?

850t5 (0), 11 jaar geleden

hoi,
ja het is best veel. Ik heb niet de mogelijkheid om het te controleren natuurlijk. Volgens de opgave komt het op 304 pk en 420 nm. Het verschil is heel duidelijk te voelen.
De stand vol gas van de turbo meter zie doe ik nu half gas. als ik daarna nog gas bij geef schiet de meter door tot het eind met een druk in je rug. Verder is de auto stiller en de motor draait mooier rond met stationeer toerental. Ik heb nu 1000 km gereden en ik kom met het verbruik uit op 1 op 11.3 voorheen kwam dat uit op 1 op 10. Moet dan niet iedere keer een stoplicht sprintje willen doen.

gr Johan

Ralf_Jensen (0) PRO, 11 jaar geleden

Hoi Johan,

Goh, prachtig. Dus jij wil zeggen dat je nu minder brandstof verbruikt, èn tegelijk meer vermogen hebt !?!.

Gr.

Jan4980 (0), 11 jaar geleden

Zuiniger is hij zeker wel, als je tenminste normaal rijdt zoals voorheen, anders is het appels met peren vergelijken, je had ook je auto op de vermogens testbank kunnen zetten, had je exact het vermogen geweten, maar ga er maar vanuit dat het klopt, probeer nu maar je intercooler heel te houden !

Gr. Jan

850t5 (0), 11 jaar geleden

Hallo Jan,
inderdaad had ik dat kunnen doen. helaas stond op de rollenbank een BMW m3.

Kun je vertellen wat je bedoelt met de intercooler, Ik weet waar die voor dient maar hoe kan deze nu kapot gaan, en hoe kan je dit voorkomen.

gr Johan

Jan4980 (0), 11 jaar geleden

Beste Johan,

Deze kan kapot gaan als je veel "trapt", je turbo druk is verhoogd en als je intercooler een beetje zwak is ( volvo intercoolers zijn niet super sterk ) kun je deze lek blazen, ik heb er zelf al 3 opgeblazen, maar volgens mij is er voor de 850 een aftermarked intercooler leverbaar waarvan niet alleen de lamellen van aluminium zijn maar de hele cooler, volgens mij heb je nu kunststof dat vast geklemd zit op het aluminium deel, hier tussen gaan ze wel eens lekken, dit kun je makkelijk controleren, als hij droog is is hij niet lek, als je olie ziet is hij lek en verlies je vermogen, maar ook bij niet getunde auto's gaat hij stuk hoor.

Groet Jan

850t5 (0), 11 jaar geleden

Hallo Jan,
ik heb de koeler gecontroleerd maar zie geen lekkage.
in ieder geval bedankt voor de uitleg.

gr Jopan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.