Volvo V70: Tussenbak AWD (allwheeldrive) stuk

Bouwjaar: 1997

Heeft iemand ervaring met revisie/vervangen van de tussenbak van deze auto? Bak is warmgelopen op weg terug van frankrijk.Voor deze reis zijn er 2 nieuwe achterbanden gemonteerd en dit schijnt een mogelijke oorzaak te zijn? Kan dit kloppen?

Weet iemand een adres die deze bakken reviseren of er een ruilbak voor kunnen leveren?Origineel zit er een levertijd op van misschien wel 3 week.

Alvast bedankt.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Mussotje (0) PRO, 18 jaar geleden

Siem, ervaring met de revisie heb ik niet, maar de enige redenatie welke ik aan deze klacht op kan hangen is dat de diameter van nieuwe en oude banden verschilt. Dus krijg je een verschil in toeren/omwentelingen bij de aandrijving, welke in de tussenbak geregeld wordt. De nieuw gemonteerde banden zijn deze wel van dezelfde soort/diameter/hoogte enz??
Rene

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Rene, wel zelfde maat, maar ander merk.Voorbanden hebben nog 5 mm en nieuwe achterbanden zo'n 7 mm.Lijkt mij toch wel wat ver gezocht dat dit de oorzaak is.Nieuwe tussenbak (ruil)was bij nader onderzoek wel snel te leveren, dus als die er is kunnen we verder.

Mussotje (0) PRO, 18 jaar geleden

Tja Siem Ik weet het ook niet, hopen dat het bij de andere bak niet meer voorkomt.
Rene

Bird (0) PRO, 18 jaar geleden

Voorschrift van VOLVO.Bij V70 AWD (oud type) altijd het zelfde type band monteren en banden met meeste profiel op de vooras.Ander type of merk kan een grotere omtrek hebben.

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Voorschrift van volvo bij alle AWD zonder hallex koppeling.
Het profieldiepteverschil tussen de voor en achters max 2 mm zijn.

clif (0) PRO, 18 jaar geleden

haakse overbrenging verv maar ik zou ook de visdco koppeling verv is meestal de oorzaak dat de tussenbak stuk gaat misschien hebben heeft de klant met een lekke band gereden gr clif

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Visco-koppeling Cliff, waar zit die precies? Bij de achteras misschien?

clif (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi ja die zit tussen de cardanas en de eindaandrijving als die stuk is dan gaat je nieuwe bak er weer aan vrg clif(dat is onze ervaring als dealer)

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Laatste vraag aan jou clif: is deze te testen??Want gisteren op de brug met de auto in de 3e versnelling laten draaien om de haakse overbrenging te checken (hij lekte olie bij een keerring)tikte deze visco om de zoveel sekonden.Of zeg je gewoon geen risico nemen?

clif (0) PRO, 18 jaar geleden

wij vervangen hem standaard die keering gaat lek door de hitte hij kost zo uit mijn hoofd wel 500 euro hij zorg normaal ervoor dat er slip onstaat dus dat er maar een bepaalde kracht op de achterwielen komt en tijdens remmen de kracht er af als hij stuk is draaien de achterwielen volle kracht en daarom gaat de haakse overbrenging stuk moet je maar is open halen voor de grap!! vrg (wij verv hem altijd)

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Heb hem weer in elkaar gezet.Wou hem ook uit voorzorg vervangen,maar koste 1500 euro! Hebben hem toen maar laten zitten.Wel hebben we de banden verwisseld, zodat de voorst de meeste profiel heeft.Bedankt voor je adviezen.

klakke6321 (0) PRO, 18 jaar geleden

Neem maar eens twee dezelfde maat banden van een ander merk en meet hiervan de omtrek.
Altijd verschil

volvo850R (0) PRO, 17 jaar geleden

2mm is inderdaad het maximale verschil.
Heb hier ook een V70R AWD gehad die begon te klappen in de aandrijving.
Heb het toen uitgezocht en kwam inderdaad op de banden uit.
Banden vervangen en het was over.

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

Hij loopt nog steeds goed jongens en ik heb hem nu ingeruild, dus gaan we straks nog even eea checken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.