Volvo V40: Twijfel kilometerstand

Bouwjaar: 1996

Na ruim 7 jaar zonder problemen een 440 gereden te hebben ben ik overgestapt naar een v40 1.8 benzine van 1996 met 164000 op de klok. Achteraf heb ik het gevoel dat ik misschien iets te inpulsief bij een autohandelaar deze aanschaf heb gedaan. Ik heb ontdekt dat er in het onderhoudsboekje gerommeld is.
Wat is belangrijk voor het onderhoud als de km stand terug gedraaid zou zijn.De voorlaatste beurt was in maart 2000 (106000km)en in december 04 (151000 km)is er volgens het boekje nog wel een grote beurt uitgevoerd en is er ook een krukaskeering vervangen (heb de factuur opgevraagd).
Wat is wijsheid; een aantal zaken prefentief te laten vervangen ?

andre322

Geplaatst door andre322 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jagerdj (0), 18 jaar geleden

1. raadpleeg nap
2. probeer te achterhalen waar hij in onderhoud is geweest
(stempel in serviceboekje)en informeer bij dealer of garage naar de historie.

andre322 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de nap stand opgevraagd en van de data klopt niet veel. Volgens de regels zou bij ieder onderhoud bij een bovag bedrijf de km stand doorgegeven moeten worden. Als ik de data afgestempelde onderhoudsbeurten bij de bovag dealer bekijk dan klopt hier niet veel van. Er is op het nap formulier wel een logische km opbouw en dus denk ik dat het allemaal wel mee zal vallen. Het is alleen jammer dat er van de administratie/communicatie bij de nap en/of dealer weinig blijkt te kloppen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.