Volvo V40: uitval elektronica en verlies van motorvermogen volvo V40

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Ik heb een vreemd probleem en de volvo garage kan mij niet helpen, help!!!

Het is nu al 3x gebeurd dat ik tijdens het rijden een uitval van mijn elektronica heb, waardoor ik verlies van motorvermogen kreeg en ik mijn auto aan de kant moest zetten. Ik moest hem herstarten en daarna functionneerde hij terug normaal. Wat er precies gebeurt, is dat mijn tellers allemaal op nul vallen, ik dan ook plots motorvermogen verlies, maar de motor draait nog wel. Vreemd genoeg verlies ik ook stuurbekrachtiging en rembekrachtiging.
De eerste keer reed ik 120 op cruise control toen hij het plots kreeg, zonder dat ik ook maar iets deed. Dat is een jaar geleden nu, ik heb hem toen laten uitlezen en ze hebben niets gevonden en gezegd dat er niets aan de hand was.
Nu, een jaar later, heb ik 2x een elektronische uitval gehad met 1 week tussen en de tweede keer was zo gevaarlijk op de autosnelweg zonder pechstrook, dat ik het echt een beetje beu ben geworden. De eerste keer reed ik int dorp tegen 20 km/u in een bocht toen hij plots uitviel, waardoor ik plots mijn bocht niet goed kon maken omdat mijn stuurbekrachtiging ook uitviel...
Nu heb ik hem weer laten uitlezen en ze hebben alweer niets gevonden, hij geeft absoluut geen foutmeldingen... Ze gaan nu het probleem voorleggen bij andere garages en het probleem opsturen naar Zweden, dus nu krijg ik hem terug mee...
Ik vroeg me af of iemand dit ooit heeft gehad en of het opgelost is geraakt?

Help, ik voel me niet meer veilig in mijn auto! Naast die uitval is hij volledig normaal en een supergoeie auto...

karimasarie

Geplaatst door karimasarie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bormie (0) PRO, 15 jaar geleden

bekend probleem bij s/v 40.
accu polen en kabels doorsolderen.

Jontijt (0), 14 jaar geleden

[quote=bormie]bekend probleem bij s/v 40.
accu polen en kabels doorsolderen.[/quote]
Bormie,

hoe bedoel je dat.
Ik heb het nml ook al een paar keer gehad.
Kun je me dit aub uitleggen


Thx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.