Volvo V40: uitvallen laadsstroom opwarmfase

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 i

beste collega's

Ik heb hier een v40 met het volgende probleem:Het hele electrisch systeem(lampen, radio,binnenverlichting enz)knippert tijdens de opwarmfase van de motor.Dit gaat met vrij regelmatige pulsen.De laadspanning valt weg en komt weer terug.Na ongeveer 3min werkt alles weer normaal.Ook vertelde de klant dat eenmalig tijdens het rijden alles een seconde uitviel.We hebben de dynamo vernieuwd, alle dikke massa, en pluskabels schoongemaakt en een extra massakabel gemonteerd van accu naar carosserie.Het knipperen (uitvallen laadspanning)blijft.Het kortstondig uitvallen is op dit moment niet meer voorgevallen.Gaat het electrisch gedeelte van het contactslot ooit kapot?Of een hoofdrelais?Wie weet hebben jullie een ideetje.Alvast bedankt

gr sander

Geplaatst door

marco12 (0)
badge

al 22 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Is toch vaak een slechte massa of accu(pool)aansluiting. Volgens mij heb je het probleem juist gewoon opgelost met de massakabel.

marcel7031 0
badge

15 jaar

Hoi Marcel,
bedankt voor de reactie, maar zoals ik schrijf is het probleem nog niet verholpen.

Gr. sander

marco12 0
badge

15 jaar

Gaat de accuspanning (echt óp de polen) ook dan knipperend? Ook op dit forum was er iemand (ook volvo)met een plots uitvallend dashbord met als tip de massa aansluiting op de accupool zelf. Klonk wat onlogisch maar het probleem is (bij hem) weg. Meet eens spanningsval op dynamo naar startmotor en accu belast. Dus met alle verbruikers aan.
succes.

marcel7031 0
badge

15 jaar

hoi

Het probleem is verholpen.De luchtpomp die aanslaat bij een koude motor zat vast.Waarschijnlijk is hij ergens termisch beveiligd dat het knipperen veroorzaakt.De laadspanning werdt dus helemaal "verbruikt" door een vastzittende electromotor.Zo zie je maar weer alles is te verklaren je moet er alleen even bij uitkomen.Bedankt voor het meedenken.

groet sander

marco12 0
badge

15 jaar

Bedankt voor de feedback.

moderator 0
badge

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.