Volvo V40: v40 2.0 turbo met vreemde (motorische) problemen

Bouwjaar: 2003

Na ik heb een beetje hulp en advies nodig want word er soms moe van.

Mijn 2 liter turbo motor heeft een serie problemen waar je u tegen zegt. Vnaf dag 1 lijtk het alsof de kleppen niet goed gesteld zijn. Voornamelijk bij het afremmen hoor je een geluid wta lijkt op tikkende kleppen. Er is me al van alles vertelt door dealer en importeur:
- Meneer het is een alumium motor die maken meer geluid
- Meneer het kunnen u kleppen neit zijn want je kutn ze neit eens stellen ze zijn variabel.
- Toen nadat veel monteurs erin gereden hadden kwam een monteur achetr het euvel het zou de koppeling zijn. Koppeling vervangen
-Twee weken later ging de bak janken en is de bak vervangen.
- Het tikken kwam terug na een maand maar nu viel het allemaal binnen de toleranties. Na wat rond gevraagd te hebben blijken meerder dit probleem te kennen maar ook een aantal niet. Ik merk ook op dat niet alle turbo modellen van de 40 serie dit euvel kennen.
- Nu is het sinds kort weer dat de motor heel erg bromt ind e 5 versnelling alsof er iets los ligt en ergens tegen ana vibreert. Hte geluid komt voor je gevoel ergens recht vooraan vandaan en is alleen hoorbaar ind e 5e evrsnelling bij lage snelheden (zeg een kilometer of 60/70)Ook dit zou zich nog binnen de toleranties bevinden
- Probleem 3 bevindt zich bij het terug schakken op de motor. Bij hoge toerentallen lijkt het net of soms de oorlog uitbreekt. Dit geluid lijkt van onder mijn pedalen te komen en ook hier lijtk het weer alsof er weer een onderdeel tegen iets aan vibreert of alsof de uitlaat vooraan ergens lekten een kabaal maakt.


Mijn vragen zijn dus:

- Weet iemand wat dat tikken van die motor nu is? en is het oplosbaar?
- Brommen in de 5e versnelling
- Terugschakelen bij hoge toerentallen (tussen de 4000 en max 5000) alsof de uitlaat vooran lek is.


boebertje

Geplaatst door boebertje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JoostB (0), 19 jaar geleden

Probeer het hier eens: http://www.volvo-forum.nl/. Hier zijn in ieder geval veel V40 bezitters. Het zou zo maar kunnen dat er een lotgenoot tussenzit.

Stephan11134 (0), 18 jaar geleden

Is het tikken van de motor inmiddels opgelost?

Ik hoor bij mijn V40T4 2001 model sinds kort ook een vergelijkbaar tikkend geluid. Verder voel ik sinds kort ook vibraties van de motor via gaspedaal, stuur en stoel in de auto.
De Volvo dealer zegt dat het niet anders is dan bij andere V40's, maar voorheen maakte de motor dat geluid niet.
Overigens zijn de kleppen wel te stellen, maar dat hoeft normaal nooit en is veel werk (3 tot 4 uur) want de nokkenassen moeten er dan uit.
Ook kon de dealer niet garanderen dat het geluid daarna weg is, ze hadden er geen ervaring mee omdat ze de kleppen bijna nooit stelden.
Ik ben dus benieuwd of en hoe jouw klachten zijn opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.