Volvo V40: ABS lamp blijft branden, pomp reeds vervangen, HELP !!!

Bouwjaar: 1998

Ik heb een probleem met een V40. Een tijd geleden bleef het ABS lampje spontaan branden. Bij Volvo laten uitlezen, geen storing in ABS systeem, alles gereset. Maar na 10 meter rijden weer hetzelfde probleem. De pomp draait ook niet. Wel spanning op de pomp, massa is in orde, zekeringen ok enz. enz. De stekker verbindingen zijn ook niet groen van oxidatie, het is gewoon allemaal als nieuw. Dus uiteindelijk een andere ABS unit geplaatst alles ontlucht volgens voorschrift, maar nog steeds hetzelfde probleem. Pomp loopt niet... en lamp blijft branden.


Wie weet raad, alvast hartelijk dank jongens !!!!

rijsewijk

Geplaatst door rijsewijk (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wanne (0), 19 jaar geleden

hallo sensoren al door gemeten en of deze wel in ecu binnen komen cotroleer alle stekker verbindingen van de sensoren veel succes

Bird (0) PRO, 19 jaar geleden

De kabels o.a de voeding lopen langs de onderzijde van de radiator, de beschermhuls zou je eens open moeten maken en dan vooral in de hoeken letten op de rode kabels.Ik heb al meerdere keren gezien dat deze opgezet waren door oxydatie en kabelbreuk veroorzaakten.Je kunt het meten met een spanningszoeker door links en rechts van de radiator in de kabel te prikken, rechts heb je dan waarschijnlijk geen spanning.

rijsewijk (0) PRO, 18 jaar geleden

Excuus voor de late reactie, maar probleem is vandaag pas opgelost. Klant ging eerst op vakantie en had alle begrip voor de situatie. Bij de oude ABS-unit zat de pomp vast, dus wel degelijk defect, tevens zat er een storing in wielsensor RA.
Dus ABS-unit vervangen, maar lamp bleef branden. Nu enkele weken later zoals Bird hierboven al aangaf rode kabel gevolgd, li. 12,5 v en rechts maar 9,7. Flinke verbruiker aan kabel gehangen en het was afgelopen, geen spanning meer. Dus nu bekabeling deels vernieuwd en klaar. In eerste instantie heb ik gewoon 12 volt gemeten en gedacht dat het goed was. Om het zeker te weten; weerstand meten, of flink amperes laten trekken.
Anders zoek je tot je een ons weegt. Gaf overigens code 441 aan.
Bedankt voor jullie hulp !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.