Volvo V40: V40 2003 voorwiel geluid lager drukker ervaring gezocht?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 t4

Het schrapende geluid in een rechterbocht begint te irriteren,
vandaag remklauw en schijf losgenomen en alles gecontroleerd, de remklauw lost wat moeizaam (buitenste blok 0,5 dunner) linker wiel draait soepeler.
Resultaat is mager!!
Dus toch maar het lager vervangen!
Nu de vraag, wie heeft ervaring met de lager pers tool ? ???(as, bus, schijf) bij de modellen van voor 2000 werkt (past) het niet !
Het lager van de modellen van na 2000 is het lager kleiner dus zou er meer ruimt in de fusee om de bus goed en recht te plaatsen.
Bij de tool hoef je de fusee niet uit te bouwen!?
De te gebruiken speciaal gereedschappen, lager pers tool, slagtrekker, aandrijfas drukker, dop 36 3/4.

zeno

Geplaatst door zeno (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

job-jan (0), 10 jaar geleden

laat hem gewoon door een garage er uit en inpersen scheelt een hoop moeite en kost niet zo heel veel +- half uur arbeid als het mee zit.

zeno (0), 10 jaar geleden

Gaat niet om de kosten! het is een hobby, en ik heb het gereedschap aangeschaft om te gebruiken, alleen bij mijn oudere V40 paste de perstool niet achter het fusee, die heb ik op een persbank gedemonteerd.
Het voordeel van de tool is, als de fusee niet gedemonteerd hoeft, kan uitlijnen achterwegen gelaten worden!

job-jan (0), 10 jaar geleden

[quote=zeno]Gaat niet om de kosten! het is een hobby, en ik heb het gereedschap aangeschaft om te gebruiken, alleen bij mijn oudere V40 paste de perstool niet achter het fusee, die heb ik op een persbank gedemonteerd.
Het voordeel van de tool is, als de fusee niet gedemonteerd hoeft, kan uitlijnen achterwegen gelaten worden![/quote]
Als je inderdaad de tool al hebt is dat eenvoudiger alleen moet je nog best wel wat loshalen om het te kunnen doen gewoon proberen. Ligt er ook aan welke set je hebt (merk type etc.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.