Volvo V40: V40 Wielmoer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Momenteel heb ik een V40 2.0 aut uit 2000, prima auto en afgelopen maand via marktplaats een set winterbanden gekocht voor de V40. Heb zelfs foto's van de velgen onder het zelfde type V40 Phase I ontvangen.

Het betreft lichtmetalen velgen van Dezent type V steek en ET waarde alles klopt, vandaag een poging gedaan om deze velgen te monteren. De originele velg eraf (Spectra 15") gehaald en de Dezent velg op de schroefdraad gehangen. Alles past dus tot zover geen probleem.

Echter tijdens het aandraaien van de verchroomde wielmoeren kwam ik erachter dat het wielmoer-gat van de dezent velg smaller is dan van de volvo velg. Het probleem wat ik nu dus heb is dat ik de wielmoeren er wel kan opdraaien echter kan ik ze niet aandraaien omdat de kruissleutel niet in het gat past van de velg.

Ik heb naast mijn eigen kruissleutel ook de originele dopsleutel van de V40 geprobeerd maar met beide lukt het niet.

Nu zijn er volgens mij 3 oplossingen:

- originele volvo velgen gebruiken
- dezent velgen uitboren
- andere wielmoeren gebruiken

Aangezien andere wielmoeren gebruiken de goedkoopste optie is gaat mijn voorkeur uit naar deze. Dus voor dat ik naar de volvo dealer in Apeldoorn toe ga, zou ik graag wat tips/oplossingen van jullie willen horen.

Kenneth

440_1996_aut

Geplaatst door 440_1996_aut (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (325) PRO, 13 jaar geleden

Velgen uitboren is geen optie....ik zou voor passende bouten gaan.
Daarvoor hoef je niet naar een dealer, elke automaterialenzaak heeft ze.

mvg,
Hans.

440_1996_aut (0), 13 jaar geleden

Thx, gaan we proberen, ik hou je op de hoogte.


Groeten Kenneth

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

Of een "normale" dop 21 kopen die wel in het wiel past met bijbehorend gereedschap (ratel of wringijzer)

440_1996_aut (0), 13 jaar geleden

[quote=Volvo-Specialist]Of een "normale" dop 21 kopen die wel in het wiel past met bijbehorend gereedschap (ratel of wringijzer)[/quote]
Beste Volvo Specialist en Hans, is een poging gedaan maar ook die paste niet, de wielmoer is uitendelijk een maat 19 geworden, met dezelfde schroefdraad diameter aan de binnenzijde. Er is wel speciaal gereedschap op de markt dopsleutels met extra dunne wanden zodat er wel een 21mm wielmoer op kan, maar daar heb ik zo weinig aan in oostenrijk als ik een lekke band heb. Dat gereedschap heb ik niet en ik kan het ook niet aanschaffen voor 45 euro.

Inderdaad 45 euro was ik kwijt voor 16 wielmoeren, dit was nog te overzien. In ieder geval, bedankt voor jullie tips. Ik kan weer vrolijk de winter door.

De volgende keer ga ik denk ik toch maar voor originele velgen, dan heb je geen last van al deze problemen.

[url=http://img88.imageshack.us/i/dsc00065kf....][img]http://img88.imageshack.us/img88/3151/ds...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.