Volvo V70: V70R Fluiten in de 6de versnelling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5R Turbo

Hallo allemaal,

Wij zijn in het bezit van een V70R, handgeschakeld met net over de 340.000km op de teller en er zijn een aantal dingen waar we ons aan ergeren. We hebben hem al bijna 5 maanden in bezit en dit is vanaf aanschaf al, maar nu begin ik er steeds meer aan te ergeren.


Probleemstelling 1: Hij fluit/giert in de 6de versnelling. Je hoort niks wanneer ik 80km/h rijd in de 5de versnelling, maar wanneer ik naar z'n 6 ga, dan hoor je hem fluiten. Het klinkt dan alsof de 6de versnelling een rechte vertanding heeft. Ik denk zelf het lager van de 6de versnelling, maar zou het nog iets anders kunnen zijn?

Probleemstelling 2: Het overschakelen tussen de 1e en 2e en 2e en 3e versnelling gaat niet soepel. Het schakelen van zichzelf gaat wel goed, maar wanneer ik de koppeling op laat komen en weer gas geef, dan is het erg schokkerig. Als ik rustig schakel en de koppeling heel rustig op laat komen, dan is er niet veel aan de hand, maar als ik gewoon met normale snelheid schakel, dan is het meteen zo schokkerig. Er is voordat we hem kochten een nieuwe koppeling in gezet, hierbij is het vliegwiel niet vervangen.

Probleemstelling 3: De auto dweilt bij redelijk hard optrekken. De auto is twee maanden terug tegen een betonnen afscheiding gekomen, waardoor (gelukkig) alleen twee banden gescheurd zijn. De garage in de buurt waar het gebeurde had alleen twee hifly HF805 tot z'n beschikking (bandenmaat namelijk 235/40 R18). De auto is nagekeken en is opnieuw uitgelijnd, maar sinds die goedkope C-merk banden eronder liggen dweilt hij bij het optrekken. Het dweilen lijkt van de achterwielen vandaan te komen, waar toevallig deze hifly's gemonteerd zitten. Iemand dezelfde ervaringen met deze banden?

De auto rijdt over het algemeen goed.

Is er iemand met dezelfde ervaringen of mij zijn/haar gedachte hierover kan vertellen?

Hartelijk dank voor de moeite alvast.

Mvg,

JagL

JagL

Geplaatst door JagL (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Probleemstelling 3 lijkt me makkelijk op te lossen door een fatsoenlijk merk banden te monteren.
Beter had je meteen fatsoenlijke banden gekocht, is de bandenspanning wel ok?

JagL (0), 9 jaar geleden

Hallo Richard,

Bedankt voor je reactie.

Ze hadden op het moment van gebeuren bij de plaatselijke garage cq bandenboer geen andere banden en je wilt toch naar huis rijden met je eigen auto, als je 80km van huis af bent. De bandenspanning controleer ik elke week.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.