Volvo V70: V70T5 Hakkelende automaat versnellingsbak / software naar NL?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 T5

Hallo,

Mijn V70 heeft een hakkelende automaat. Filerijden is niet fijn, weet soms de goede versnelling niet te vinden en zelfs af en toe geen aandrijving.... Manueel schakelen gaat beter! Dealer heeft software bekeken en die heeft de nieuwste update al. Ze raden aan te spoelen (olie) en anders mogelijk revisie. Ik vond een oudere feed op deze site maar heb niet de uitkomst kunnen vinden.... Iemand advies?

Verder is de autotaal in het duits (auto komt uit Duitlsand). Is dat makkelijk aan te passen?

Voor de goede orde: het betreft het tweede V70 model met 153.000 kms.

MvG. Peter

PeterV70T5

Geplaatst door PeterV70T5 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Highway (65) PRO, 14 jaar geleden

Voor de taal is een software pakket te downloaden bij de dealer.

Zeker niet onverstandig om de bak te spoelen. Mogelijk is het probleem dan opgelost.

PeterV70T5 (0), 14 jaar geleden

De bak is gespoeld, volgens de dealer is het probleem nog niet helemaal verholpen. De dealer onderzoekt nu de 'acceleratie-sensor'. Kan dit verband houden? Is het wijs er eerst even kilomeers mee te maken zodat het wellicht geleidelijk verbeterd? Zijn er 'ruilbakken' in de handel of is revisie mogelijk en wie kan dat doen?

Ik hoor graag de adviezen....

Highway (65) PRO, 14 jaar geleden

ruilbakken zijn er genoeg zowel via de dealer als via revisiebedrijven. Ruilbak is normaal ook een revisiebak alleen al klaar gemaakt.

PeterV70T5 (0), 14 jaar geleden

Na het spoelen van de versnellingsbak leken de problemen langszaam minder te worden. Vandaag naar Drente op en neer geweest, alles bij elkaar ongeveer 400km en best lekker doorgereden. De versnellingsbak deed het prima!

MAAR:...... Vanavond even naar Delft en Moordrecht gereden en ja hoor, problemen van 2 naar 3 (niet in de versnelling vallen en er dan ineens hard in 'hakken') en een duidelijke voelbare stoot tussen 3 en 4........ Ook bij het overzetten naar handmatig opschakelen en terugschakelen is het duidelijk voelbaar.

Ik heb nu een paar opties: Wie o Wie geeft me een steuntje in de rug?

- bak nog een keer laten spoelen. Wie weet dat het dan weer beter wordt en er nog opgehoopt vuil uit komt?
- een additief toevoegen aan de versnellignsbakolie, speciaal voor automaten? Dit misschien in combi met ook spoelen?
- een ruilbak :-(

De laatste optie is de duurste maar daar wil ik wel voor gaan als iemand mij kan vertellen dat de eerste twee toch niet meer helpen als het al een keer is uitgevoerd (zonder additief dan weliswaar).

Heeft iemand ervaringen hiermee? Al een keer een bak vervangen of een oplossing gevonden voor het probleem? Andere olie?

Ik wacht in spanning af!

Herman BMW (0) PRO, 14 jaar geleden

we hebben weleens vaker gehad d.m.v. het kleppenhuis in je automaat te vervangen dat het probleem word opgelost , maar deze kost al 1100 a 1200 bruto.
daarintegen een automaat wel 3500 euro.
ik ben toch bang dat je op 1 van deze 2 oplossingen gaat komen.
jammer genoeg hele dure reparaties.

rene1977 (0), 14 jaar geleden

hallo,

ik heb het zelfde probleem gahd alleen dan van een d5, het schijnt dat de bak te ligt is, mijn schakel probleem was hetzelfde, bleek dat de 3e tandwiel veslten was, is toen een nw revisie bak onder gekomen, probleem opgelost, viel onder garantie.

Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.