Volvo 440: valt stil

Bouwjaar: 1990

Geachte heren

Ik heb een volvo 440 gl met een 1.7 caburateur motor. het volgende doet zich voor; De motor start prima en stationair is er ook niks aan de hand, maar wanneer ik wil gaan rijden valt hij na enkele honderden meters stil, ongeacht ik de motor eerst laat warm draaien of met koude motor gelijk weg rij.Vervolgens krijg ik met behulp van de choke de motor aan de praat maar dit is voor korte duur, en valt vrijwel meteen wwer stil. De ontsteking is prima (bougie's, rotor+ rotorkap zijn in orde)net als de branstof pomp + filter en het luchtfilter. Alle vaccuum slangen zijn heel en ook de massa is goed, zowel naar het blok als naar de carroserie. De pakking onder de caburateur is vervangen, mocht deze enige valse lucht aanzuigen, maar na dit alles te hebben gdaan, blijft het probleem zich voor doen.

mocht iemand van jullie nog een suggestie hebben, dan zou ik deze graag horen.

Met vriendelijke groet

Henk

henk4418

Geplaatst door henk4418 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

novita (0) PRO, 18 jaar geleden

als hij afslaat,niet meer starten en luchtfilter demonteren,is de carburatie nat in de gasklep?
als hij niet nat is,een keer gasgeven,werkt de acceleratie sproeier?als dat niet het geval is,dan kan het filter in de tank de boosdoener zijn,demonteren en weer monteren zonder filter.(komt vaker voor bij een 440 carb motor)

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

draadbreuk? door t kantellen vd motor als je wegrijdt?

henk4418 (0) PRO, 18 jaar geleden

de acceleratiesproeier is prima, ook de tweede trap gaat goed mee, misschien verstandig om het filter in de tank te controleren, want toen de volvo binnen kwam was de tank goed leeg.

wat de draadbreuk betreft; het zou natuurlijk kunnen maar het probleem doet zich iedere keer voor binnen een km rijden en in de tussentijd is de motor een aantal keer gakanteld bij het over schakelen, ik denk dat wanneer het een draad breuk zou zijn dat het probleem zich af en toe zou voor doen, maar misschien de moeite waard om toch even te kijken.

henk4418 (0) PRO, 18 jaar geleden

het lag idd aan de filter in de tank het probleem is nu op gelost.

hartelijk dank voor uw advies!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.