Volvo V40: van startprobleem tot helemaal NIET starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Na voorheen beschreven probleem (04-06-2010 15.19 uur) heeft de garage geprobeerd de auto uit te lezen via de computer. Echter is het bij 2 mensen niet gelukt dit te doen, er moest andere apparatuur bij komen. Dit zou vandaag gebeuren.
Hij heeft me van de week al een keer in de steek gelaten, 2 keer kort achter elkaar starten (na een heel klein stukje rijden) kon hij dus niet tegen. We hebben hem een 1,5 uur laten staan en toen weer opgehaald en hij deed het weer.
Gisteren ook nog gewoon met de auto gereden, gisterenavond startte hij ineens niet meer (wel geluiden, maar de motor komt gewoon niet op gang)
Normaliter, als hij dan een nachtje gestaan heeft en dus goed koud is, start hij meestal wel weer, nou meestal dan!
Vanmorgen echter startte hij ook WEER niet.
Hij staat nu stil en kon dus niet bij de garage komen om hem uit te laten lezen.
Ben lid van de ADAC plus, weet iemand of zij uitleesapperatuur aan boord hebben om misschien het probleem vast te stellen? en in hoeverre zij iets op kunnen lossen?? Of heeft iemand een idee wat het kan zijn.

Gipsy1981

Geplaatst door Gipsy1981 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je de toerentalsensor nog laten controleren?

Gipsy1981 (0), 13 jaar geleden

2 weken geleden zijn we er mee naar de garage geweest. Gek genoeg werd er toen aan een sensor heen en weer gewrikt en opeens sprong de auto weer aan.(een onderdeel dat net voor het brandstoffilter zit, met zo'n sensor erop)
Aangezien dit ding Eur 180,00 moest kosten wilden ze eerst zeker weten of het dat onderdeel was, dus vandaar dat ze hem vorige week eerst uit wilden lezen en dat lukte dus niet. Ze kwamen de computer niet in.
Dus had vandaag een afspraak voor een andere computer.

Zoals vanmorgen sprong hij ook helemaal niet aan, gisterenavond sprong hij wel aan maar dan is net of hij naar een paar seconde "verzuipt"en dan is het over.

scott10811 (0) PRO, 13 jaar geleden

Uitlezen is toch wel het startpunt, zou daar eerst op wachten.

Gipsy1981 (0), 13 jaar geleden

Ok bedankt, weet iemand of de ADAC de capaciteit heeft om dit terplekke te doen, in ieder geval het uitlezen.
weet niet in hoeverre zij ook onderdelen cq sensoren kunnen vervangen?
Ben immers lid van die club (al 8 jaar) nog nooit gebruik van gemaakt en als het hier door de garage niet gevonden kan worden is dat misschien een optie?
Misschien dat zij wel iets vast kunnen stellen? maar heb dus geen idee hoever zij iets kunnen betekenen.

bormie (0) PRO, 13 jaar geleden

dealer

Gipsy1981 (0), 13 jaar geleden

Nou inderdaad, het hele weekend bij de garage geweest (universele garage) Ze kunnen hem niet uitlezen. Nu denken ze dat de computer van de auto stuk is. Lijkt me erg sterk, de computer van mijn peugeot is in februari ook kapot geweest. Die deed helemaal niets meer. (er kwam niet eens geluid meer uit de auto) De Volvo is donderdagavond door de ADAC op gang geholpen (2 dikke slangen van elkaar afgehaald, spul ertussen gespoten en hij liep) toen naar de garage gereden (tijdens rijden nergens lanst van)
Nu kunnen ze hem daar niet uitlezen, dus de computer maar stuk???
Ik word er gek van, denk dat de dealer inderdaad de beste optie is.

Gipsy1981 (0), 13 jaar geleden

Nou we zijn weer een dag verder. en de conclusie is dan toch voor 90 % de computer stuk. (waarom geen 100%) nou dan moesten ze even verder zoeken en graven en dan werd het waarschijnlijk wel 100%. Iets te makkelijk lijkt me, nou heb ik er helaas niet heel veel verstand van.
Geloof er geen worst van eigenlijk, blijkbaar heeft hij vrijdag de hele dag goed gelopen, dan lijkt me toch niet dat de computer stuk is???
Heb in ieder geval de dealer gebeld, daar gaat hij vanavond naartoe, misschien kunnen zij iets vinden.
Klopt het dat computers gereset kunnen worden???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.