Volvo S40: Vast vliegwiel mogelijk bij de S40 2.0d?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0d

Hallo allemaal,

Kun je bij de S40 2.0d de tweemassavliegwiel vervangen door een vast vliegwiel. Zo ja, waar kan ik dan een goede set kopen (Sachs?)

De auto's die we hiervoor hebben gehad waren weliswaar geen Volvo, maar hier hebben we bij het plaatsen van een nieuwe koppeling ook de tweemassavliegwiel vervangen door een vast exemplaar. Werkt perfect en nooit meer een probleem met de o zo dure tweemassavliegwiel. Deze waren wel allemaal een 5 bak, ik weet niet of een vast vliegwiel problemen zal geven bij een 6 bak.

Thanks

mamoli

Geplaatst door mamoli (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Wauter (0) PRO, 12 jaar geleden

Een tweedelig vliegwiel zit niet voor niets in een auto. Het vangt trillingen (veroorzaakt door de eenparigheid van een motor) op. Vervang je dit door een vast exemplaar worden die trillingen dus niet meer voldoende opgevangen en doorgegeven aan de rest van het voertuig. Die delen zijn hier niet meer op gebouwd en kunnen dus vroegtijdig uitvallen. Denk hierbij aan pris-as lagers e.d.

Valeo levert voor een aantal voertuigen waar een tweedelig vliegwiel in zit conversie kits. Dit is idd goedkoper, maar dit kan dus gevolgen hebben. Voor V50 2.0D heeft Valeo hier nog niks voor, dus je hebt geluk en hoeft niet te kiezen tussen goed en goedkoop: de keuze zal (wellicht helaas) altijd de goede oplossing zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.