Volvo 1800: vastgelopen remmen na laaaang stilstaan...

Bouwjaar: 1972, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Dag allemaal,
Mijn mooie P1800ES is eindelijk overgekomen uit California. Hij staat nu bij de garage die de motor uit elkaar gaat halen en goedmaken. We hebben de auto gesleept naar de garage en gedurende de rit bleek al dat de remmen behoorlijk vast zaten: je kon het rempedaal nauwelijks indrukken en je rook de remblokjes.

De wielen zijn eraf (die worden gestraald en gespoten), nu vroeg ik me af wat ik zelf al kan doen om de remmen weer gangbaar te maken: kan ik bv de remklauwen demonteren en schoonmaken?

Ik hoor graag van jullie!
Dank
Guus

jgvanloo

Geplaatst door jgvanloo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 1800? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 12 jaar geleden

dat kan
wanneer je dit doet pers de zuiger terug met een grote waterpomptang en trap weer op de rem (zachtjes niet dat de zuiger eruit komt)
dit doe je 1 voor 1 je moet wel met twee man zijn
1 controleren hoe de zuiger staat andere remmen
als dit niet helpt
zul je alle zuiger moeten reviseren of vervangen
dan zijn door de jaren heen de rubbers zo uitgehard dat ze ook niet goed meer zullen afdichten

Ruud10657 (0) PRO, 12 jaar geleden

Remtang los nemen, slang laten zitten. Rem intrappen zonder remblokken. Kijken welke zuiger gangbaar is en welke niet. De gangbare vast zetten mbv een lijmtang. Dan remmen tot de zuiger er geheel uit komt. Zuiger schoonmaken Indien er geen diepe pit corrosie is, opschuren met staalwol of heel fijn schuurpapier (1800 of zo). Binnenzijde remtang ook schoon maken. Blauw ATE vet er op en terug plaatsen. Ik heb er op deze manier al heel wat hersteld zonder dat ze gingen lekken

jgvanloo (0), 12 jaar geleden

Bedankt Ruud,
Ik neem aan dat remtang en remklauw twee synoniemen zijn?
Als ik jouw verhaal zo lees lijkt het me dat dit best goed alleen kan worden gedaan...

[quote=Ruud10657]Remtang los nemen, slang laten zitten. Rem intrappen zonder remblokken. Kijken welke zuiger gangbaar is en welke niet. De gangbare vast zetten mbv een lijmtang. Dan remmen tot de zuiger er geheel uit komt. Zuiger schoonmaken Indien er geen diepe pit corrosie is, opschuren met staalwol of heel fijn schuurpapier (1800 of zo). Binnenzijde remtang ook schoon maken. Blauw ATE vet er op en terug plaatsen. Ik heb er op deze manier al heel wat hersteld zonder dat ze gingen lekken[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 1800 of stel zelf een nieuwe vraag.