Volvo V40: Ventilator draait Constant en rapper met hoger toerental

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9

De Volvo is met airco maar niet automatisch ,bij het rijden en versnellen hoor je de ventilator rapper draaien
Dus zeer vervelend bij het rijden die draait gelijk mee met de motor , sedert de aankoop werkte de airco bij overschakelen ook niet goed , het is warm of koud niets ertussen en het overschakelen naar warm duurt soms dag of twee , zo eens naar de Alpen gereden s'nachts met muts en handschoenen aan . De garage meende dat de regeleinheid moest vervangen worden 600euro voor dat ! Dus leren mee leven .De auto rookt ook met optrekken , zou dit met die airco te maken hebben . Iemand dit al meegemaakt

Anthonschilder

Geplaatst door Anthonschilder (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (145) PRO, 11 jaar geleden

het lijkt er op dat de massa niet goed is. Voel eens aan de accupoolklemmen of deze niet warm worden.

Anthonschilder (0), 11 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reply
De klemmen worden niet warm ,heb ondervonden dat er ander ventilator gelijk meedraait met het toerental die je hoort zoemen,blazen .het is niet de gewone ventilator die regelbaar is van 1tot 6 . De volvo rookt ook met intrappen gaspedaal en vermogen is merkelijk minder , begin te denken aan ergens turbodruk die verloren blaast en hoorbaar is tot aan voorruit binnen . Aan de moter achteraan is gelijk stuk zwart gerookt en vettig ,maar ik zie geen darm los , moet bijna naar de keuring en met die schouwpijp zal nul zijn . Iemand idee of volvo v 40 motor boek om te zien hoe dit in elkaar steekt.

Highway (145) PRO, 11 jaar geleden

voel eens goed of er geen slang (darm) gescheurd is. Een klein scheurtje is al voldoende. De slang bij de turbo kan dat hebben is soms lastig te voelen.

Anthonschilder (0), 11 jaar geleden

Beste highway,
Er was idd een scheurtje in de darm ,nieuwe darm 35euro en de volvo scheurt weer als te voren .
Nu nog probleem met de airco oplossen en is terug alles tip top
Alvast bedankt ikke blij:)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.