Volvo S40 1999: Ventilator radiator

Bouwjaar: 1999

Sinds enige tijd merk ik dat mijn fan niet meer naloopt bij het stoppen van de motor. Even nagemeten en de ventilator motor is defect, alle bedrading is goed. Wie weet of dit regelmatig voorkomt (KM stand 180.000) en of het veel werk is voor de vervanging. Mijn niet-Volvo garage roept dat het algauw 3 uur werk is. De prijs van de fan is circa 229 euro ex. BTW (volgens mijn garage). Wie heeft dit probleem vaker aan de hand gehad? Alvast bedankt! Dick

DickE

Geplaatst door DickE (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Koelfan defect? Als de fan voor de radiateur zit zal het wel zoveel tijd kosten maar je bent er zeker van dat hij kapot is?
Ik ken het helemaal niet. Zit je niet in de war met de airco fan?
Heb je problemen dan met de temp?

DickE (0), 19 jaar geleden

Het is echt de radiator fan. De temperatuur van de motor loopt ook op in de file. Alle bedrading en massa zijn goed. Hij loopt nog wel vrij maar draaien doet hij niet meer. Ook niet als ik er direct stroom op aansluit. Helaas weer een kostbare grap.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.