Volvo 480: verbruiksmeter meet contra?

Bouwjaar: 1987

Vreemde storing met onze 480. De verbruiksmeter lijkt altijd op 25.5 liter op 100 km te staan, maar als je boven de 120 komt dan geeft de meter aan dat hij minder verbruikt. Dit gaat door tot de topsnelheid, dan geeft hij aan dat het verbruik 6 liter op 100 km is...
Snelheidssignaal is mijns inziens goed, de snelheidsmeter werkt goed en de gemmiddelde snelheid wordt ook goed weergegeven.
Het verbruik wordt gemeten aan de hand van de inspuitduur van de injectoren en zit rechtstreeks op de injectoren aangesloten, na meten met 0 ohm. De injector zit aangesloten op constant plus (15) en de massa wordt geregeld door de ECU (motormagagment LH jetronic). De print van het infocenter is vervangen, evenals het LCD scherm en de 7 stappenschakelaar.
Waar moet ik het zoeken???

koen6358

Geplaatst door koen6358 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 480? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Williewammes (0), 18 jaar geleden

Het probleem met de 25.5 liter op 100 km heb ik ook gehad als gevolg van een uitvallende snelheidsmeter en toerenteller. Ik denk dat in jouw geval in de klokkenwinkel zelf de signalen niet doorkomen naar het infocentre. wellicht maakt het infocentre geen volledig contact op de printplaat van de complete unit (de 5 pinnen aan de achterzijde van het infocentre) Bij de oudere types is deze niet gesoldeerd waardoor hij niet altijd contact maakt. Ook kan het zijn dat het kilometersignaal niet doorkomt naar de printplaat. Controlleer de stekker van de kilomterteller achter op de printplaat eens als je het witte kastje ervan af hebt gedraaid.

Lijkt me trouwens op zich niet verkeerd, een auto die steeds zuiniger gaat rijden, hoe harder je gaat.

Succes ermee!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 480 of stel zelf een nieuwe vraag.