Volvo 850: verlichting schakelaars dashboard.

Bouwjaar: 1995

Bij volvo's uit de 300-serie en 200-serie brand een lampje in de verlichtingschakelaar, zodra je de auto op contact zet. Bij de 850 gebeurt dit pas als je de verlichtingschakelaar van de uitstand af zet. Zo vindt je deze schakelaar moeilijk in het donker. Ook de verlichting in de schakelaar van de achterruit verwarming gaat pas branden als de schakelaar bediend wordt. Is dit normaal bij een 850? De verlichting in de schakelaars: gevarenlichten, ruitenbediening en spiegels gaan branden zodra je de verlichting aanzet. Dat is volgens mij juist.
Wie kan mij hier uitkomst bieden?
Wie heeft een schema m.b.t. de verlichting van de 850?
bvd Ruud

Ruud10657

Geplaatst door Ruud10657 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Gewoon de schakelaar altijd op aan zetten, gaat evengoed alles uit als je het contactslot uit doet.

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat klopt als een bus.......,maar deze auto rijd korte stukken. Om de accu een iets langere levensduur te geven rijd ik dan dus zonder verlichting. De vraag blijft dus staan.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

verleng je daarmee de levensduur van een accu ?

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee, tenzij je echt maar 100 meter rijd en weer uit zet. Je argument klinkt logisch Ruud, maar zal in de praktijk geen verschil maken.

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ruud, ik weet zo niet hoe het zit maar wat gebeurt er als je de dagrijlichten uitzet. Op de schakelaar zit een klein schroefje als je dat verdraait zijn de dag rijlichten uit dus in stand O is alles uit en in stand 2 alles aan. Het werkt dan als en gewone lichtschakelaar.

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hi volvoxc90,
Het schroefje had ik al in de uit stand gezet.
Auto NIET op contact:wit licht uit bij stadslicht en bij dimlicht. Groene venster brand dan alleen bij stadslicht.
Auto WEL op contact: Wit en groen licht uit in de 0-stand. Wit en Groenlicht aan in de stadslicht en in de dimlicht stand.

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Oke, ik zit helaas ziek thuis en wij krijgen niet meer zoveel 850 in de WPL maar ik kan het voor je checken. maar ik denk dat het normaal is. Ik heb mezelf altijd al afgevraagd waarom dat groene venstertje er in zit als het witte licht toch gaat branden als je het licht aan hebt laten we het er op houden dat de geleerde van Volvo dat niet voor niets gedaan hebben.

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hi volvoxc90,
Ik heb gisteren de schakelaar ff open gemaakt. Er zitten geen verdere lampjes of lichtgeleiders in die de schakelaar verlichten. Einde oefening lijkt mij. Heb verder het Hynes-werkplaatsboek besteld. Hopelijk staan hier de schema's in.
Beterschap gewenst!
Ruud

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Ruud,
Even ter aanvulling ik heb zelf een s40 van 2003 en daar zit ook een groenvenstertje in of te wel een groen ledje deze werkte precies het zelfde zoals jij hier boven beschreven hebt en mijn dagrijlichten staan niet uit.
Ik heb mijn vermoeden nu dat het groene ledje een indicatie is dat je stadslichten aan staan.

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hi volvoxc90,
Dat vermoeden is juist! Daarbij gaat het witte licht branden bij dim/groot licht (met contact op aan).
Ik wil trouwens een centrale deur lock schakelaar inbouwen en heb deze uit een sloper getrokken. Mijn auto heeft hiervoor echter geen bedrading liggen. Mijn allarm/deurvegrendeling werkt met een orginele zender met 1 knop erop. Is het mogelijk om de schakelaar toch te monteren? Kan je aan het schema komen?
bvd Ruud

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet niet wat je bedoeld met die schakelaar. Ik moet je helaas ook het antwoord schuldige blijven want een schema kan ik je niet verstrekken. Je heb dus een lang grijs kastje met een knop als ik me niet vergis is dat Volvo gaurd 2 en meteen ook de betere afstandbedieningen.

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hi volvoxc90,
Klopt, het is een grijze afstandbediening met 1 knop, die je kan inleren door de wagen op contact te zetten en vervolgens op de knop van de otvanger op de A-stijl bij de voorruit te drukken en een van de drie vrije plaatsen te kiezen.
De centrale-lock schakelaar heb ik uit een '96 850 sedan gehaalt. Hij zat daar links naast het stuur in het dashboard. Een soort paniek-schakelaar. Met een druk op de knop alle deuren dicht van binnen uit.
Mijn vraag is nu: kan deze schakelaar ook in een '95 850 estate, gecombineerd worden met de guard-2 afstands bediening. In mijn dashboard licht deze connector en bedrading niet.
Toch nog weer bedankt voor je hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.