Volvo S80: vermogen verlies

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Beste,

Dit probleem ervaar ik soms: wanneer ik lange afstanden rij (185 km), dan gaat mijn auto op een bepaald moment een verlies aan vermogen tonen. Ik bedoel hiermee, dat ik mijn gaspedaal tot op het eind indruk en toch blijft mijn wagen maar 130 rijden bij 3500 toeren. Hij geraakt precies niet meer vooruit!! Ook is het zo dat mijn automaat niet mee wil op dat moment. Hij schakelt dus niet door , alleen als ik mijn gaspedaal even los en dan weer gas geef. Maar dan nog gaat mijn toerenteller peilsnel naar over de 4000 toeren en komt de wagen maar zeer traag tot 130!!!
Dit gebeuren heeft ze niet altijd!!! Want als ik dan thuis kom en ik laat de wagen een nachtje staan, dan is alles weer opgelost.
Ik vind het alleszinds niet normaal!!
Iemand een idee??? Dieselpomp??? Iets met automaat???

groetjes

triciano1

Geplaatst door triciano1 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Uit laten lezen je hebt een storing en je auto dus in noodloop gaat.

koert_ahja (0), 12 jaar geleden

dat de automaat niet opschakelt, is denk ik logisch gevolg van 't andere probleem.
het is ook logisch dat je automaat wél opschakelt als je een 'kickdown' doet. met je automaat is denk ik niks aan de hand.

is de brandstoftoevoer nagekeken, geen slechte mazoutfilter ofzo?


@Herman: blijft de noodloop niet actief tot reset; is contact uitzetten voldoende om de noodloop te annuleren?

triciano1 (0), 12 jaar geleden

Het probleem is niet meer weer gekeerd. Ook bij de dealer hebben ze geen fouten kunnen vinden!!

triciano1 (0), 12 jaar geleden

Nu heb ik weer een ander probleem. Ik heb een vervelend schuren geluid aan mijn linker achterwiel. Als ik langzaam optrek is het zeer goed hoorbaar. Eens ik wat sneller rij wordt het minder. Heb de auto al opgekrikt om de speling te controleren, maar er is geen speling.Denk dus niet dat de lager stuk is. Als ik dan mijn wiel handmatig ronddraai, dan heeft ie ook weer dat geluid. Moet echt goed doordraaien om hem in beweging te houden. Er zijn geen lekages en de remblokjes zijn ook nog goed. Ik heb geen groeven in mijn schijfrem.
Het is wel zo dat ik een mechanische handrem heb, en als ik hem afzet, dan moet ik steeds nog eens aan die pedaal trekken, anders gaat het controlelampje niet uit. Krijg ook geen meldingen dat er wat mis is!!! Heel vreemd??????? Kan er mij iemand helpen??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.