Volvo 460 1995: versnellingbak i.p.v. automaat Volvo 460

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 1.8i, Motorinhoud (cc): 1800

Hallo,

Ik kan een Volvo 460 1.8i met een kapotte automaat kopen. Ik heb heel Nederland (sloperijen etc) al afgebeld en krijg overal te horen dat een goeie 2de hands automaat voor deze auto niet te krijgen is. (CVT-automaat). Een gereviseerde kost +/- 1500 euro en dat is meer dan de hele auto waard is. Mijn vraag is nu: past achter deze motor in plaats van die automaat ook een 5 versnellingsbak van een 1.8 blok?

m.vr.gr

ace

ace33

Geplaatst door ace33 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

De bak zal wel aan de motor passen maar dan begint het pas, passen de nieuwe motorsteunen op het subframe, koppelingspedaal moet compleet met rempedaalsteun onder het dashbord gezet worden, koppelingskabel incl. doorvoer door het schutbord, vliegwiel en koppeling compleet, schakelmechanisme incl.versnellingspook compleet, tunnelconsole want pookhoes past niet op het "oude" tunnelconsole, enz enz.

En die CVT's rijden best wel goed (bij een normale rijstijl).

En je auto word nog meer waard ook.

ace33 (0), 17 jaar geleden

Ik zou ook heel graag met die automaat willen rijden maar ik kan er geen goeie vinden en een gereviseerde van 1500 euro vind ik wel wat prijzig. Als iemand een goeie 2de hands cvt automaat weet of heeft dan graag. In ieder geval bedankt voor je reactie.

nielovolvo (0), 17 jaar geleden

hoi,

ik rij ook 460 automaat cvt en rijdt heerlijk en rij ernormaal mee.
ik ken iemand die dat kan doen, kost rond de 400 bij hem zover ik weet.
die kan hem ombouwen naar 5 bak.
ik hoor het wel.
groetjes nielo

buffelrijder (0), 17 jaar geleden

Als de Volvo er goed uitziet, niet te veel km op de teller heeft,de prijs aantrekkelijk is (ook met een def.cvt) waarom zou je er dan niet een gereviseerde cvt inzetten? Ik heb ze hier bij de dealer zien staan als een plaatje! Maar wel 4400 eurootjes, en 3 mnd. Bovag garantie; en hij is zo weg!Dan is 1500 eurootjes en werk van een vakman toch niet zo duur? Ik heb zelf een 460 gekocht, met 130.000 op de teller voor 1750 euro. Aan reparaties was ik hetzelfde bedrag kwijt;maar ik weet zeker dat ik hier 4 tot 5 jaar probleemloos mee zal rijden; dus zo duur is het echt niet!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.