Volvo V70: Verwarming lambda sonde

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5244S

Heb hier een V70 staan met de storing ECM 2110:
Lambda sonde verwarming onlogisch signaal, permanent aanwezig
Heb de voeding van de verwarming tot aan de sonde gecontroleerd en de massa gemeten van sonde
totaan regelapp, geen onderbreking en ligt niet aan plus of massa.

Sonde ook al vervangen, geen resultaat.
Iemand bekend met dit probleem of suggesties?

Gr Anton

Anton18

Geplaatst door Anton18 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ruud10657 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je een orginele volvo sonde gebruikt of een universele. Ik had van een 850 zelf de verwarming defect, lambda-lampje branden, wagen liep verder prima. Een universele er ingezet, lampje uit, wagen voor de donder niet meer trekken of fatsoendelijk lopen. De oude er weer ingezet en een originele besteld. Met de nieuwe orginele alle problemen opgelost.

Anton18 (0) PRO, 16 jaar geleden

Leuke reactie Ruud, heb nog geen tijd gehad om te reageren maar de auto had ik gister morgen klaar en wat denk je.. Een originele sonde besteld.

Had de sonde vervangen( opgezocht in Bosch documentatie) en storing bleef er nog in staan, toen heb ik alles gecontroleerd wat je maar kan controleren wat te maken heeft met de sonde (bedrading etc.)

Toen moest mijn conclusie zijn dat het in de ECU fout ging. Omdat ik dat raar vond en bij de immi sonde niet helemaal het goede gevoel had toch maar eerst een org. sonde besteld en wat denk je OK!! Nou weer wat geleerd en tip voor iedereen, heeft mij een halve dag werk gekost..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.