Volvo V40: Vocht in kofferbak ter plaatse van reservewiel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

In mijn auto hoopt zich vocht op ter plaatse van het reservewiel. Ik heb wat panelen verwijderd om te kunnen zien waar het nat en droog is. Het vocht komt van van de linker kant, helemaal achterin, net naast het verdiepte stuk waar het reservewiel in ligt. Waar het vocht precies vandaan komt weet ik echter niet. Ik heb met een gieter water langs de auto gegoten, maar zie niets.

In 2008 is eens een vergelijkbare vraag geplaatst. De uiteindelijke oorzaak is toen echter niet gegeven.

Weet iemand hier meer van?

Groet, Wouter

Wouter (Volvo V40)

Geplaatst door Wouter (Volvo V40) (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (2225) PRO, 11 jaar geleden

Achterlicht afdichting - doorvoer van kabel van trekhaak - achterklep afvoergaatjes verstopt .

Highway (165) PRO, 11 jaar geleden

Bijna altijd is het bij een V40 het kofferrubber. Ik heb ooit in het koffer gelegen terwijl de slang op de auto stond en kwam het water onder het rubber door.
In een nieuwe rubber zit ook een beetje kit of iets dergelijks.

Hans4040 (390) PRO, 11 jaar geleden

Kofferdeksel afstellen misschien?

Wouter (Volvo V40) (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties. Heb nog wat platen weg gehaald en droge doeken geplaatst om te zien waar het nat wordt. Even een paar dagen aankijken en anders het weekend even in de wasstraat proberen. Ik houd jullie op de hoogte.

kaleido 1 (2225) PRO, 11 jaar geleden

Nou ben ik geen weerman , maar het schijnt te gaan hozen , dus tot morgen .

CallieV40 (0), 11 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad.
Heeft tijdje geduurd, maar ik had diverse problemen.

Inderdaad lekte de kofferbakrubber, deze eruit gehaald, schoongemaakt, en helemaal van binnen met beetje bitumenkit gekit.
werkt perfect.
Wat ook beetje help, is de achterklep een beetje strakker te laten sluiten door de slotplaat wat af te stellen, zou ik wel maar zeer minimaal doen.

Daarnaast lekte bij mij ook de afdichting van de dakantenne, deze ook losgemaakt (antennemoer met sleutel 22 onder de hemel) en beetje kit onder gedaan.
Om de hemel achter los te maken, zodat je bij de antennevoetmoer komt, draai je het klemplaatje een kwartslag, dan kan deze eruit, en eventueel de zijkappen losmaken zit met 2 schroeven vast, en twee klemmen aan de bovenkant.

(gelijk de rubber afdichting van de antennevoet vervangen. ebay engeland voor paar euro te krijgen. In nederland bij Volvo niet los te krijgen!)

Ook lekte een doorvoerrubber van de achterruitsproeierslang waar die in de carrosserie geklemd zit. (nieuw bij Volvo 35 euro), maar klein beetje kit om de rubber heen, werkt voor mij prima, je ziet het toch niet.

Bij mij heeft dit prima gewerkt...

Mercury (0) PRO, 11 jaar geleden

Dus op naar de bouwmarkt voor een tube bitumenkit.....
Wat ook een goedkope oplossing is... rubber uit wielbak halen ff met holpijpje een gat er in maken en weer terugplaatsen. Helpt niet tegen het lekken,maar het geklots is wel weg :-)

CallieV40 (0), 11 jaar geleden

dat kan ja, alleen houd je dan wel steeds het probleem dat de ramen snel beslaan door het vocht in de auto, nu moet ik zeggen dat de v40 van mij nogal snel last heeft van beslagen ramen.
Die bitumen kit zou ik bij een bouwspeciaal zaak halen, bij ons is dat BuDe, kost ong 8 euro... echte shell kit, kun je zelfs mee onderwater gebruiken, heb dit zelf niet geprobeerd....haha

Wouter (Volvo V40) (0), 11 jaar geleden

Allen wederom hartelijk dank voor de inbreng. Ben er nog niet helemaal uit, maar het lijkt niet het rubber van de kofferbak te zijn. Het lekt ook als ik met de kofferbak open het water voorzichtig naar beneden laat stromen (waarbij het uiteraard niet over de rubbers loopt).

Ga als het iets warmer is de mogelijke boosdoeners maar eens bij langs met de kitspuit. Ik laat het nog horen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.