Volvo 240 : Volvo 240 electra

Volvo 240 Polar met diverse storingen in electrisch systeem. Begon met storingen in bedrading van achterklep (bedrading in scharnier gebroken). Later waarschuwingslampje verlichting defect en waarschuwing motor economie o.i.d. Nu naast storing diverse functies achter (ruitenwisser, sproeier e.d.) ook storing brandstofpomp en sigaretaansteker. Heel wat zekeringen en garage bezoeken verder nog gen oplossing gevonden. Omdat het zoveel verschillende functies zijn die storing hebben dacht ik aan een centrale storing, dus dinomo, accu, aarde, zekeringenblok...Heeft er iemand een idee?

Koen van Deursen

Geplaatst door Koen van Deursen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

320 (0), 16 jaar geleden

hoe is de pluskabel bij de accu? loop eens de accukabels na op slijtplekken etc.

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij een 240 met een (vage) electra storing ALTIJD beginnen met de zekeringkast te reinigen, alle zekeringen eruit en met een koperen bougie-borsteltje de contactvlakken van de zekerinkast (daar waar de zekeringen tegen aan komen) grondig reinigen !!

Daarna ALLE zekeringen vervangen door NIEUWE zekeringen.

Koen van Deursen (0), 14 jaar geleden

Inderdaad als beschreven opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.