Volvo 460: volvo 460 start niet meer

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Hallo allemaal ik ben nieuw hier en ik hoop dat mij iemand kan helpen. Ik heb ongeveer 6 maanden geleden een volvo 460 1.8i automaat uit 1995 gekocht. De wagen reed op 3 cilinders, dit heb ik laten maken, in die periode heb ik de auto uit laten lezen, gaf 4 foutmeldingen, gasklep sensor, lamda sensor, temperatuur sensor en snelheids sensor. Nadat de auto gemaakt was heb ik ongeveer 4 weken kunnen rijden. Op een gegeven moment had ik 's morgens in de auto gereden, en 's middags wilde ik de auto verzetten, ik reed langzaam achteruit toen sloeg die af, startte m opnieuw, sloeg weer af met achteruit rijden, weer gestart beetje vooruit sloeg nogmaals af, daarna geprobeerd te starten maar deed het niet meer. Een montuer erbij gehaald deze vertelde dat de versnellingsbak kapot is, (automaat)? Zou dit echt zo zijn of kan het ook iets met de sensoren te maken hebben die de foutmelding gaven? Wat zou het kunnen zijn???? Die man was er zo zeker van dat het de bak was. Als de versnellingsbak kapot kan ik toch nog wel starten? ik hoop dt iemand mij wil helpen?

mvgr andre

pechvogel 13

Geplaatst door pechvogel 13 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Of de selectorhandel blijft in de achteruit staan. Wat gebeurt er tijdens starten met de lampjes klikt de startmotor?

pechvogel 13 (0), 16 jaar geleden

[quote=volvoxc90]Of de selectorhandel blijft in de achteruit staan. Wat gebeurt er tijdens starten met de lampjes klikt de startmotor?[/quote]
in eerste plaats bedankt voor uw reaktie.

De auto kan niet starten, maar als de sleutel erin zit en ik deze omdraai dan gaat wel mijn verlichting aan, en uiteraard alle lampjes, maar meer dan dat gebeurd er niet, de motor probeert romd te draaien maar "pakt " niet. Vanmiddag erachter gekomen dat het knopje van de koppelings pook moeilijk ine en uit gaat. Zou het ook de standenschakelaar kunnen zijn?

mvgr Andre

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

De motor pakt niet dus je hoort wel klikken.
Is de acccu niet zwak?
Massakabels goed?

pechvogel 13 (0), 16 jaar geleden

[quote=volvoxc90]De motor pakt niet dus je hoort wel klikken.
Is de acccu niet zwak?
Massakabels goed?[/quote]
ik heb net met accu kabels geprobeerd te starten, de motor sloeg even aan en toen ik gas bij gaf sloeg hij af, ik probeerde het opnieuw maar hij had geen vermogen meer om rond te draaien en de lampjes op het dashbord en de koplampen gingen uit op het moment dat ik voor de 2e keer probeerde te starten. (dimlichten staan automatisch ingeschakeld met contact aanzetten)

groeten van Andre

Volvo-Specialist (0) PRO, 16 jaar geleden

Acuu opladen / vernieuwen en de vacuumslangetjes aan de achterkant van het spruitstuk vernieuwen en het caliber dat in een van die slangetjes zit schoonblazen / openmaken !!

pechvogel 13 (0), 16 jaar geleden

[quote=Volvo-Specialist]Acuu opladen / vernieuwen en de vacuumslangetjes aan de achterkant van het spruitstuk vernieuwen en het caliber dat in een van die slangetjes zit schoonblazen / openmaken !![/quote]
bedankt voor je reaktie ik ga het laten doen, de spruystuk pakking hebben ze pas vervangen en het voorste uitlaatstuk. Ik heb begrepen dat de lamda in de buurt zit en deze gaf voor die tijd een foutmelding aan. De andere garage, heb ik pas op de bon gezien, heeft de lamda gemonteerd en gedemonteerd. De foutmelding was 2-3-1 vd snelheidsmetersensor, 3-1-1 gasklepsensor, 1-2-3 watertemp sensoren de lamdasensor regeling 2-3-1. Weet jij een goede garage in Vlaardingen? Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik naar toe moet, De volvo garage is niet te betalen, en die andere heb ik geen vertrouwen meer in, als het aan hun lag dan was de versnellingsbak er nu onderuit gehaald.

groeten van Andre

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

informeren bij de buren en of vrienden. Kijk eens op internet misschien vind je wel een volvo specialist in de buurt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.