Volvo 460: Volvo 460 : stotteren/hikken

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i B16f

Hallo, onze Volvo 460 heeft al een hele tijd een probleem. Hij stottert/hikt soms. Niet continu maar wel om de paar kilometer een keer. De ene keer is het ook heftiger dan de andere. Bougie's, kabels, rotor en verdelerkap is al reeds vervangen. Waar kan dit aan liggen? Zijn er dingen die ik zou moeten doormeten? Ohja en het is een multipoint injectie.

Alvast bedankt voor de hulp

Met vriendelijke groet,

Deniz

denizk

Geplaatst door denizk (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Je zou een keer een injector cleaner aan de brandstof toe kunnen voegen, dan weet je in ieder geval zeker dat je injectors wat schoner zijn.

denizk (0), 8 jaar geleden

Hallo,
Dank je voor je reactie, dat was ik vergeten te vermelden. Er zit al injector reiniger in. En dat helpt soms een klein beetje maar vaak blijft het vaak toch nog stotteren. Het is vaak bij een lage toerental. En bij constante snelheid bij bijvoorbeeld 100 kmh merk je ook dat hij soms hikt . Net of dat hij even niet ontsteekt of brandstof krijgt. Maar in de stad is het echt stotteren. En op de snelweg is het een kort hikje.

Herman BMW (0) PRO, 8 jaar geleden

Als het goed is heb jij deze motor?
[url=http://postimg.org/image/d9m0wsnsl/][img]http://s10.postimg.org/d9m0wsnsl/image.j...[/img][/url]
Advies controleer de vacuümslang op je inlaatspruitstuk in dat slangetje zit een vernauwing ( restrictie busje ) en die gaat naar je MAP sensor toe. Desnoods ff reinigen en doorblader. Busje moet bij vervanging van de slang wel overgezet worden.
Advies controleer ook je inlaat- en uitlaatspruitstukpakkingen of deze niet lekken waardoor lambdasonde verkeerde waarden meet.

denizk (0), 8 jaar geleden

Hallo,
excuses voor de late reactie, probleem leek een tijdje weg te zijn maar is nu erger terug. het is inderdaad dat motorblok. De inlaat/uitlaatspruitstuk pakking is volgens mij nog goed. Die vacuumslang moet ik nog controleren dat ga ik zo snel mogelijk doen. Ik weet wel dat de conische pakking niet helemaal goed is ingezet door een monteur maar die zei dat het geen kwaad kan, wel komt daar wel geluid uit volgens mij tussen de voorpijp en katalysator (dus nog voor de lambda) zou het hier aan kunnen liggen?
alvast bedankt

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Ja, als er uitlaatgas weg lekt voor de lambdasonde dan regelt het motormanagement nooit goed af.
Kan dus wel kwaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.