Volvo 960: Volvo 960 met kapotte schokdemper?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 24V aut.

Sinds kort ben ik in het bezit van een Volvo 960 3.0 24V (bouwjaar dec. 96) automaat die nu 87.000 kilometers gereden heeft. Zo af en toe bespeur ik een bonkend geluid (rechts?) achterin de auto zodra ik over oneffenheden (drempels, richels etc.) rijd. Het doet me denken aan het geluid van een kapotte schokdemper. Het lijkt alsof de achterkant soms doorslaat, m.i. toch te slap gedempt is. Desondanks ontkent de Volvodealer dat er iets aan de hand is; demping en ook de ophanging van de uitlaat lijken in orde. Krik in de kofferbak en andere zaken heb ik er al uitgehaald.

Vorige week en ook vanochtend bemerkte ik, de motor was nog koud, dat het even lijkt alsof er iets in een band zit. Je hebt het gevoel alsof je de snelweg verlaat via een afrit en daarbij even over de onderbroken strepen/ blokken rijdt. Het gevoel verdwijnt zodra je wat kilometers, de motor (etc.) is warm, gereden hebt. Wat zou het kunnen zijn?

Dik4mekaar

Geplaatst door Dik4mekaar (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 960? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

plat kantje op de banden na stilstaan
met rijden wordenze weer warm en is t weg

Dik4mekaar (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Heb de banden wat extra lucht gegeven, wat ook echt nodig was, en heb de laatste weken flink wat kilometers gereden. Probleem met blokkige banden is nu gelukkig verdwenen.

Daarentegen moet ik de ophanging van de uitlaat toch eens extra goed bekijken, omdat het tikken/bonken rechtsachter (waar ook de uitlaat zit) zo nu en dan blijft. Het kan niet de schokdemper zijn, omdat het tikken/ bonken dan voortdurend waarneembaar moet zijn.

Dick voor mekaar (0), 14 jaar geleden

Bonken bleek niet afkomstig te zijn van de schokdempers of de uitlaat. Wel vertoonde een steun onder de automaatbak wat speling, waardoor het geheel kon 'dansen' (wat de bonkgeluiden verklaarde). Steun is te vinden aan de onderzijde van de wagen en onder de bak. Een en ander is nu gelukkig verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 960 of stel zelf een nieuwe vraag.