Volvo 960: AUTO zoekt schakelmomenten na 3 maanden stilstand zonder stroom

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3,0 24V AUTOMAAT

Beste mensen,

Ik heb een heel groot probleem met mijn VOLVO 960 3,0 24V. Na 3 maanden stilstand zonder accuaansluiting is de automaat ontregeld. Na aansluiten van de accu kwam de automaat instelling in een looping, de W,S en E stand knipperde om de beurt. Gegeven moment hield dat op maar het schakelen verloopt onregelmatig bijv. bij 60 km loopt hij gewoon netjes maar dan gaat het toerental omhoog tot 4500 toeren en schakelt hij weer terug. Ook bij gasgeven uit stilstand kan het zijn dat hij in toerental te ver doorschiet. Ik heb diverse garages gevraagd om advies.
De automaat specialist ATS stelde vast na een proefrit dat de bak gereviseerd moet worden a €2000,00. DE Volvo dealer stelde vast dat de schakelautomaat vervangen moet worden, deze raad heb ik opgevolgd, maar het probleem bleef.
Andere zeiden dat de bak moest worden geflushd. De olie en de zeef heb ik vernieuwd, ook hierna bleef het euvel bestaan.
Mijn vraag is ben ik inderdaad aan een rivisie toe van de bak of kan het de elektrische sturing van de bak zijn? Voor de stilstand van 3 maanden was er niets aan de hand.
Hopelijk kan een van jullie me helpen of heeft dit ook meegemaakt. WAT MOET IK DOEN< het sloopspook zie ik in de verte, subsidie is aangevraagd.
km stand 297000 km, wat een heerlijke auto is dit toch.

vriendelijke groeten Fred


VOLVO 960 3,0 24V, bouwjaar 1992, stationwagen, automaat, 297000 km

freddyjazz

Geplaatst door freddyjazz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 960? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

controleer en reinig of spuit in
alle stekkers en andere bedradingvan en naar de bak
ook alle heveltjes en bewegende dingen controleren op gangbaar heid
lijkt of er iets niet lekker stroom krijgt of een hevel die niet lekker soepel (meer) loopt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 960 of stel zelf een nieuwe vraag.