Volvo 960: Volvo 960 automaatbak problemen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: B6254

Beste,
A)
Wij rijden sinds een jaar een volvo 960 automaat uit 1996.
Nu doet zich het volgende probleem voor: sinds kort schakelt de automaat plotseling in neutraal na sterk afremmen voor bijvoorbeeld een rotonde, als je dan weer gas geeft komt de automaat met een klap ineens in. Tevens gebeurd dit als je staat te wachten voor een stoplicht schakelt dan ineens in neutraal als je dan de keuzehandel in neutraal zet en dan weer in stand "D" schakelt de automaat na een seconde of wat gewoon weer in dit moet je soms een aantal keer herhalen. Geen foutcodes en of knipperende lampjes.
Ik heb op een forum een draadje gevonden met een nagenoeg zelfde storing hieruit kwam naar voren dat er een schakelaar op de bak zelf zit die verteld aan de electronica in welke stand de bak staat. Heeft iemand hier ervaring mee of kan zich vinden in deze oplossing?

B)
Met name in de winter is de accu snel leeg terwijl deze met doormeten goed wordt bevonden ook de laadstroom van de dynamo levert genoeg tevens heb ik geen lekspanning kunnen constateren en is plotseling de complete binnenverlichting uitgevallen en loopt het klokje in het dashboard steeds verder achter tot wel 2a3 uur.
Zouden probleem a en b met elkaar te maken hebben?

Met vriendelijke groet,
Fabri

Volvoforlive

Geplaatst door Volvoforlive (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 960? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (140) PRO, 14 jaar geleden

probleem A en B hebben niet met elkaar te maken.
A) inderdaad de schakelstandsensor is het meest voorkomende probleem. Gezien je klacht omschrijving zou ik die vervangen.

B) Heb ik geen idee van. Hoeveel wass de lekstroom?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 960 of stel zelf een nieuwe vraag.