Volvo 960: Motor gaat onregelmatig lopen (op drie cilinders?) Lambda Sonde?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Klacht:
Motor loopt goed, lampje lambda Sonde gaat branden en motor gaat slecht lopen (op drie cilinders), vervolgens zet ik de motor uit en start ik de motor weer en loopt hij vervolgens goed, om vervolgens vrij snel weer af te slaan, dit een aantal keer.

De auto is voor dit probleem nu drie keer bij de Volvo dealer geweest;

De eerste keer;
De storingscode is uitgelezen en verwijderd.

De tweede keer;
De storingscode is uitgelezen en verwijderd.
De bougies en het luchtfilter zijn vervangen, tevens is de olie + het filter vervangen.

De derde keer;
De storingscode is uitgelezen en verwijderd. Dit keer meegekeken met de monteur bij het uitlezen van de storing en het invoeren in de computer de twee opties die er waren was het brandstof-relais plus het luchtmassafilter vervangen. Deze onderdelen heb ik alle twee laten vervangen.

De auto vrijdag aan het einde van de dag bij de Volvo-dealer opgehaald en naar huis gereden (zo'n 5 km). De volgende dag s' middags zo'n 35 kilometer gereden. Vervolgens na een halfuur pauze nog een rit gereden van een uur. Inmiddels in de volle overtuiging dat het probleem was opgelost. Na drie uur bij een vriend geweest te zijn weer verder gereden en idd ... na een halfuur was daar het probleem weer alsof het nooit was weg geweest, lampje lambda sonde brandt weer. Gelukkig een kwartier van de bestemming en na zo' n zeven keer herstarten op de plaats van bestemming.

Wie kent dit probleem... alvast bedankt voor de reactie!

Gerlof3604

Geplaatst door Gerlof3604 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 960? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (155) PRO, 14 jaar geleden

welke storingscode is er steeds gewist?

scott10811 (0) PRO, 14 jaar geleden

Op 3 cilinders?? Dus dan mis je er 3??!

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Klopt, bij somige foutcodes worden er 3 cilinders uitgeschakeld en die blijven uitgeschakelt totdat de motor weer gestart word !!

Gerlof3604 (0), 14 jaar geleden

Dat is de storingscode 1-1-3.
Deze heb ik zelf uitgelezen en is, als ik het goed onthouden heb, overeenkomstig de storingscode die ik de laatste keer heb gezien bij de Volvo-dealer. (Ik gebruik de 'diagnostic unit' (A); knop één seconde indrukken, de plug in contact nummer 2.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 960 of stel zelf een nieuwe vraag.