Volvo 460: Volvo Guard alarmsysteem leidt eigen leven

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: B18FP

Een jaar geleden kocht ik een 460GLE Injection uit 1990. Schitterende auto met veel opties, waaronder een origineel Volvo Guard systeem. Zo af en toe ging het alarm af (wordt automatisch geactiveerd zodra je de auto met de afstandsbediening op slot doet), zonder dat er ingebroken werd. Ik werd er gek van, want het gebeurde willekeurig. Regen, wind, prachtige zomerdag, noem maar op. Van alles heb ik geprobeerd om het te verhelpen. Bedrading nagelopen, contacten gereinigd, massakabels vernieuwd etc. Niets hielp.
Op diverse fora bleek hetzelfde probleem en ook de Volvo-dealer wist het niet. De laatste "oplossing" leek het afkoppelen van het alarm. Totdat... ik erachter kwam dat de binnenverlichting soms bleef branden of niet aanging als de deur openging.
Het bleek dat de sensoren van de achterportieren, die detecteren of de deur gesloten is of niet, vergaan waren. Zodoende 'dacht'' de auto wel eens dat er een portier openstond, terwijl dit helemaal niet het geval was.
Bij de Volvo-dealer heb ik voor een paar euro nieuwe sensoren gehaald (zitten ook in de 700-serie, zo bleek) en gemonteerd. Daarna is het probleem nooit meer voorgekomen.

Ik vond het wel zo prettig om dit eens te vermelden, omdat ik me letterlijk rot heb gezocht naar een oplossing. Hopelijk heeft iemand in de toekomst nog iets aan deze tip. Voor een paar euro heb je weer een werkend alarmsysteem!

JPeters

Geplaatst door JPeters (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Mocht je er weer een probleem mee hebben, ga naar het forum van volvo700vereniging.nl en zoek op baseman, hij heeft een uitleeskastje voor het guard alarm systeem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.